Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

FK Jelgava galvenajam trenerim Kazakevičam aizdomas par triju virslīgas spēļu sarunāšanu

Trīs Latvijas virslīgas futbola čempionāta komandas "Jelgava" spēles šajā sezonā, iespējams, tikušas sarunātas, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" izteicies komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Pašlaik virslīgas čempionāta kopvērtējumā "Jelgava" ar 37 punktiem 27 spēlēs ieņem piekto vietu. Komandai līdz sezonas beigām nav reālu izredžu kopvērtējuma tabulā pakāpties augstāk.

"Esmu sapratis, ka diemžēl mūsu valsts, ekonomika un līdz ar to arī futbols ir neaizsargāti, vāji un nabadzīgi. Futbolam, līdzīgi kā bezpajumtniekam, ir lielāks risks saslimt ar dažādām slimībām. Lai arī daudzi negrib to atzīt, mūsu futbolam raksturīgas daudzas negācijas, kuras sastopamas visā pasaulē," uzskata Kazakevičs. "Ja man būtu jānosauc fakti - cik lielā mērā totalizators ietekmē Latvijas futbolu -, es to nevarētu, jo man nav nedz sarunu noklausīšanās, nedz citu iespēju. Taču gribu teikt, ka runām ir pamats, ka nav dūmu bez uguns. Latvijas čempionātā vairākas spēles tiek ietekmētas, paši futbolisti spēlē totalizatoru. Pieņemu, ka spēlē arī klubu vadītāji un ne tikai."

"Trijās šīs sezonas spēlēs ar mūsu kluba piedalīšanos bija sajūta, ka vairākas lietas, kas notiek laukumā, ir iepriekš inscenētas, virzās pēc noteikta vajadzīgā scenārija. Ja to dara meistarīgi, to nevar pierādīt," izteicās treneris. "Un nevarēs līdz brīdim, kamēr mūsu valsts tiesību sargājošās struktūras neiesaistīsies. Lai arī mūsu federāciju par daudzām lietām kritizēju, saprotu, ka tā bez nopietna valsts atbalsta šo problēmu nerisinās. Pirmais solis - reglamentā jābūt prasībai, ka visi klubi, kas startē virslīgā, kompetentām iestādēm atklāj budžetus, parāda, no kurienes nāk līdzekļi. Pieļauju, ka puse komandu nemaz nevarētu virslīgā spēlēt."

"Jābūt apņēmības pilniem ar to cīnīties. Man bija saruna ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadību. Kopumā dzirdēju vēlēšanos cīnīties, taču šobrīd visi soļo ir uzmanīgi un pasīvi. Tas lielā mērā ir saistīts ar plašu rezonansi ieguvušo gadījumu - "Dinaburg" lietu," atgādina Kazakevičs. "Tad ļoti daudzi, gan žurnālisti, gan sabiedrība, jautāja: "Kā tad jūs izslēdzāt komandu bez pietiekamas pierādījumu bāzes?" Zināma taisnība viņiem bija. Ja bāze būtu pietiekami spēcīga, LFF šajā lietā droši vien varētu aiziet līdz galam. Taču, ja gribam sakārtot futbola vidi un attīstīties, tas ir jādara. Skatītājs nenāks uz iepriekš sarunātām spēlēm."

"No vienas puses, mēs to nevaram darīt, jo sagrausim Latvijas čempionāta struktūru, jo nebūs kas spēlē, no otras - šie soļi ir jāsper, lai futbolu sakārtotu," piebilda Kazakevičs. "Domāju, ka kopā ir līdz piecām spēlēm sezonā, par kurām var runāt. Ceru, ka šis skaitlis nav lielāks. Iespējams, biežāk tās ir tikai aizdomas aizdomu pēc. Taču problēma eksistē, jo citādi par to nerunātu. Vienā no šīm spēlēm uzvarējām, divās - zaudējām. Vairāk arī neiedziļināšos, jo man nav pierādījumu. Ja arī manas aizdomas ir pamatotas, ka spēle tika ietekmēta, esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka tas nebija vērsts pret konkrētu klubu. Tā bija apstākļu sakritība, ka tajā dienā koeficienti bija tādi, kādi bija, un bija izdevīgi, ka zaudējam mēs, nevis pretinieks."

Jau vēstīts, ka 2009.gada oktobrī toreizējais Daugavpils "Dinaburg" treneris gruzīns Tamazs Pertija un prezidents Oļegs Gavrilovs no Latvijas futbola dzīves tika diskvalificēti uz mūžu saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Vēlāk LFF Disciplinārā komisija (DK) vienbalsīgi nolēma mainīt šo lēmumu, kā dēļ Pertijam tika piespriesta nosacīta diskvalifikācija līdz 2010.gada 1.jūnijam.

Jau nākamajā dienā pēc nosacītās diskvalifikācijas beigšanās Pertija tika apstiprināts Daugavpils "Daugavas" komandas galvenā trenera postenī, no kura atkāpās šī gada jūlija vidū, kļūstot par "Olimpa" vienības vadītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi