Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Latvijas futbola valstsvienība kompensācijas laikā zaudē Ķīnai

Latvijas futbola valstsvienība 2010.gada pēdējā spēlē trešdien Kunmingā piedzīvoja zaudējumu 0:1 (0:0) pārbaudes mačā ar Ķīnas izlasi. Vienīgos vārtus viesi zaudēja kompensācijas laika trešajā minūtē. Latvijas valstsvienības veterānam Vitālijam Astafjevam šī bija 167.un acīmredzot pēdējā spēle izlases rindās.Pirmajā puslaikā mazliet aktīvāki bija laukuma saimnieki, kuri izveidoja četras diezgan reālas vārtu gūšanas iespējas - divreiz Latvijas izlasi glāba vārtsargs Romanovs, divreiz bumba aizlidoja garām vārtiem.

Pie otriem vārtiem bīstamākās situācijas lielākoties izveidojās pēc standartsituāciju izspēles. Viesi atbildēja ar diviem patāliem sitieniem, vienu reizi bumba no Ķīnas komandas aizsarga trāpīja pa vārtu pārliktni.

Otrā puslaika sākumā sāncenši apmainījās ar bīstamiem sitieniem, bet 52.minūtē par Perepļotkina nogāšanu soda laukumā uz Ķīnas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Diemžēl Jurija Žigajeva sistā bumba trāpīja pa pārliktni.

Cīņas turpinājumā labas iespējas gūt vārtus bija abām komandām. Latvijas izlasē vistuvāk vārtu guvumam bija Perepļotkins - viņa sitienu zem pārliktņa piecas minūtes līdz beigām ar grūtībām atvairīja mājinieku vārtsargs. Ritēja jau kompensācijas laika trešajā minūte, kad mājinieki pēc brīvsitiena izspēles guva uzvaras vārtus.

Trešdien publicētajā Starptautiskās Futbola federācijas valstu izlašu ranga sarakstā Latvijas valstsvienība ieņem 73., bet Ķīna - 89.vietu.

Latvijas komandas sastāvā šoreiz bija pulcēti gandrīz tikai Latvijas klubos spēlējošie futbolisti. Pamatsastāvs: Romanovs, Smirnovs, Krjauklis, Zirnis, Mihadjuks, Rafaļskis, Fertovs, Lazdiņš, Žigajevs, Turkovs, Perepļotkins.

Pirms spēles ilggadējais Latvijas valstsvienības kapteinis un Eiropas rekordists izlasē aizvadīto spēļu skaita ziņā Vitālijs Astafjevs paziņoja, ka šī viņam būs pēdējā spēlē profesionālā futbolista karjerā. Laukumā viņš devās 20 minūtes līdz pamatlaika beigām.

Kā rezervisti spēlē iesaistījās arī Vladislavs Kozlovs, Andrejs Kovaļovs, Ritvars Rugins, Vladimirs Bespalovs un Kaspars Dubra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi