Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ibērijas derbijs Euro 2012 pusfinālā

«Visas četras komandas, kas iekļuvušas pusfinālā, ir lieliskas,» pirms trešdienas Eiropas čempionāta Spānijas un Portugāles spēles teic esošo čempionu spāņu pussargs Ksavi Alonso. Abās pusfināla spēlēs gan ir favorītu komandas, bet šajā turnīra stadijā viena kļūda var maksāt pārāk daudz. Portugāles izlasei ir pa spēkam sodīt par paviršībām arī spāņus.

Abu komandu spēlētāji viens otru pazīst ļoti labi. Trīs Portugāles izlases zvaigznes - Krištianu Ronaldu, Pepe un Fabiu Koentrau - ikdienā pārstāv Spānijas čempionvienību Madrides Real. Arī Spānijas izlases rindās šis klubs ir plaši pārstāvēts. Katram no Real spēlētājiem ir savs viedoklis par pretinieku. «Neskatoties uz to, ka pirms spēles lielākā uzmanība tiek pievērsta Ronaldu, mēs negrasāmies mainīt savu spēles stilu un negatavojam kādu īpašu viņa segšanas plānu. Jā, mēs izstudēsim viņa «stiķus» un varbūt pat veiksim nelielus, maznozīmīgus taktiskos pielāgojumus, bet mūsu labākā aizsardzība ir spēlēt kā komandai un nedot viņam vietu,» teica Alonso. Spānijas izlases pamatvārtsargs Ikers Kasiljass savukārt uzskata, ka, viņaprāt, Ronaldu pašreiz nav savā labākajā kondīcijā, jo aizvadīja «neiedomājami labu sezonu Real rindās».

Krištianu Portugāles izlases kreklā pret Spāniju ir spēlējis trīs reizes, bet ne reizes vēl nav guvis vārtus. Arī ne 2010. gada novembrī pārbaudes spēlē, kad Portugāle visiem par pārsteigumu sagrāva spāņus ar 4:0 (!). Tas bija Spānijas «smagākais» zaudējums kopš viņu kļūšanas par Eiropas čempioniem 2008. gadā. Toreiz gan Ronaldu izdarīja visu, lai partneri gūtu vārtus: apspēlēja trīs spāņus, pārmeta bumbu pāri vārtsargam Kasiljasam, un tā jau neglābjami lidoja tālajā vārtu stūrī, bet... Portugāles pussargs Nani vēlējās, lai vārti tiktu ieskaitīti viņam, un, bumbai lidojot pār vārtu līniju, ar galvu raidīja to tīklā. Vārtus neieskaitīja, jo Ronaldu izdarītā sitiena brīdī Nani bija aizmugurē. Šo epizodi pamatoti mēdz uzskatīt par vienu no izcilākajiem piemēriem, ka futbolā egoismam nav vietas.

To, ka spēle ar Spāniju nebūs viegla, apzinās arī Portugāles aizsargs Žoau Pereira. «Mēs ļoti respektējam viņus, bet mums jāciena arī pašiem sevi. Mums ir lieliska komanda, lieliski spēlētāji, un mēs esam pārliecināti par veidu, kādā spēlējam.»

Portugāles izlase ir līdz šim vienīgā komanda šajā Eiropas čempionātā, kuras sākumsastāvs visās spēlēs bijis identisks. Šoreiz gan tas nebūs iespējams, jo savainojuma dēļ spēlēt nevarēs uzbrucējs Elders Poštiga. Viņa vietā, visticamāk, nāks pieredzējušais Ugu Almeida.

Spānijas izlases kontekstā pat nav daudz, ko piebilst. Visi tāpat zina, kā viņi spēlē, cik labi to dara un kā viņi ierobežo pretinieku uzbrukumus. Pēc lieliskās 2:0 uzvaras ceturtdaļfinālā pār Franciju interesantu atziņu izteica Andress Injesta: «Ar savām neskaitāmajām uzvarām mēs esam nenormālo padarījuši par normālu.»

Spānijas izlases galvenais treneris Visente Del Boske izteicās, ka zaudējums pusfinālā nebūtu katastrofa. «Katastrofa būtu savas futbola filozofijas noliegšana un atteikšanās no tās. To mēs nemūžam nedarītu, pat tad, ja būtu jāzaudē.» Viņam vienbalsīgi piekrita bumbas kontroles dominēšanas pīlāri Ksavi un Injesta. Tiesa, diez vai viņi grib izstāties no čempiona goda aizstāvēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi