Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas futbola valstsvienība zaudē Grieķijā

Latvijas valstsvienības futbolisti piedzīvojuši otro zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas F grupas turnīrā. Piektdien Pirejās viņi, neizveidojot nevienu reālu vārtu gūšanas situāciju, ar 0:1 (0:0) piekāpās Grieķijas izlasei. Līdzšinējās trijās spēlēs Latvijas komandas kontā ir viena uzvara un divi zaudējumi. Nākamo spēli Latvijas futbolisti aizvadīs 12.oktobrī Skonto stadionā pret Gruzijas valstsvienību.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra rezultāti futbolā

Latvijas komandas starta sastāvā salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli pret Maltu bija divas izmaiņas – aizsarga Mihadjuka un pussarga Rafaļska vietā laukumā izgāja Zirnis un Eiropas rekordists izlasē aizvadīto spēļu skaita ziņā (165) Astafjevs.

Kā bija gaidāms, grieķi jau ar pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu un viesiem tikai retu reizi izdevās pietuvoties mājinieku soda laukumam. Pirmo reizi Latvijas izlases vārtus Vaņinam nācās 16.minūtē pēc Mitroglu sitiena ar galvu zem pārliktņa, bet desmit minūtes vēlāk viņš “izvilka” bumbu no vārtu augšējā stūra pēc Ninisa raidījuma.

Vienīgo reizi briesmas pie Grieķijas izlases vārtiem radās pašās pirmā puslaika beigās, kad Rudņevs ar galvu “nometa” bumbu soda laukumā Verpakovskim, taču Māra izrāvienu uz vārtiem apturēja divi mājinieku aizsargi.

Otrajā puslaikā aina laukumā daudz nemainījās, rezultāts gan. 58.minūtē Latvijas futbolisti pie sava soda laukuma ļāva pretiniekiem izspēlēt “sieniņu”, un bumbu Vaņina vārtos trieca Vasilioss Torosidis – 0:1.

Arī turpinājumā Grieķijas futbolisti pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu un bija daudz tuvāk otro vārtu guvumam nekā viesi rezultāta izlīdzināšanai.

Latvijas futbolisti līdzšinējās divās spēlēs bija nopelnījuši trīs punktus (0:3 pret Horvātiju un 2:0 pret Maltu). Savukārt grieķu kontā bija divi punkti (1:1 pret Gruziju un 0:0 pret Horvātiju).

Abas komandas tikās arī 2010.gada Pasaules kausa izcīņas atlases turnīrā, un abos mačos pārāki bija Grieķijas futbolisti – 2:0 Rīgā un 5:2 Atēnās.

Otrajā F grupas piektdienas spēlē  Latvijas valstsvienības nākamie pretinieki Gruzijas izlase savā laukumā ar 1:0 ar Maltu. Sestdien notiks mačs Izraēla – Horvātija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ kvalifikācija, F grupa

Grieķija – Latvija 1:0 (0:0)

Vārti: Torosidis (58.)
Brīdinājumi: Torosidis, Ciolis – Verpakovskis, Žigajevs, Zirnis

Sitieni pa vārtiem (vārtos): 17 (7) – 1 (0)
Stūra sitieni: 11 – 1
Pārkāpumi: 7 –22

Grieķija: Sifakis, Cavels, Papastatopuls, Papadopuls, Torosidis, Mitroglu (Salpingidis, 78.), Ciolis, Kacuranis, Samars, Karagunis (Kafess, 89.), Ninis (Fetfacidis, 73.)
Latvija: Vaņins, Gorkšs, Ivanovs, Kļava, Zirnis, Laizāns (Perepļotkins, 82.), Rubins (Žigajevs, 66.), Cauņa, Astafjevs, Rudņevs (Karlsons, 74.), Verpakovskis

Gruzija – Malta 1:0 (0:0). Siradze (90.+1).

Turnīra tabula:
Grieķija    3 1 2 0 2:1 5
Gruzija     3 1 2 0 2:1 5
Horvātija  2 1 1 0 3:0 4
Izraēla     2 1 1 0 3:1 4
Latvija      3 1 0 2 2:4 3
Malta        3 0 0 3 1:6 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi