Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas un Bolīvijas futbola spēli vadījuši FIFA nelicencēti tiesneši

Pagājušajā nedēļā Antaljā notikušās Latvijas un Bolīvijas futbola valstsvienību pārbaudes spēles rīkotāja aģentūra ''Footy Media International'' nosūtījusi vēstuli Latvijas Futbola federācijai (LFF), kurā ar gandrīz nedēļu ilgu nokavēšanos paziņojusi šīs spēles tiesnešus, kas tik un tā nav licencēti, lai tiesātu šāda ranga spēles.

''Footy Media International'' sūtītājā vēstulē minēts, ka galvenais tiesnesis bija Kenans Bajramovičs. Taču viņa vārds nav atrodams FIFA tiesnešu sarakstā. Savukārt Bajramoviča asistenti - Ratko Kuničs un Siniša Zrničs - nav atrodami FIFA tiesnešu asistentu sarakstā. Aģentūra informē, ka šie tiesneši pārstāv Bosniju un Hercegovinu.

Šīs aģentūras nosūtītajā spēles pārskatā nav publicēts pat sacensību rezultāts, kā arī tajā nav uzskaitīta neviena no trim spēlētājiem parādītajām dzeltenajām kartītēm, bet attiecīgajā sadaļā ievilkta svītra. Spēles aculiecinieki un agrāk LFF izplatītais spēles protokols liecina, ka brīdināti tikuši trīs spēlētāji: bolīvietis Valters Floress, pēc kura pāragras ieskriešanas soda laukumā Māris Verpakovskis dabūja atkārtoti izpildīt 11 metru soda sitienu, Artis Lazdiņš un Ģirts Karlsons.

Aģentūras pārstāvis Heidijs Larsens vēstulē paskaidro, ka viņa pārstāvētā aģentūra nav varējusi nodrošināt spēlē FIFA kategorijas tiesnešus, neskatoties pat uz janvārī saņemto LFF lūgumu, tādēļ pēc savas iniciatīvas uzaicinājusi UEFA kategorijas tiesnešus no Čehijas, kuri dažas dienas pirms spēles paziņojuši aģentūrai, ka nespēs nodrošināt tiesāšanu spēlē. Līdz ar to aģentūra meklējusi tiesnešus pēdējā brīdī un atradusi tos Bosnijā un Hercegovinā, bet par to laika atšķirības dēļ nav spējusi informēt visus savus pārstāvjus Antaljā, kas arī radījis neizpratni.

''Mēs tagad esam saņēmuši tikai informāciju, kuras mums trūka - kas bija spēles tiesneši,'' aģentūrai BNS sacīja LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis. ''Viņi informē, ka nav izdevies nodrošināt FIFA kategorijas tiesnešus, tādēļ bijuši UEFA kategorijas tiesneši. Bet nav nemaz šādas kategorijas!''

Hartmanis uzsvēra, ka LFF pirmo reizi sastopas ar šādu gadījumu. Federācija nosūtīs FIFA visu pieejamo informāciju par šo spēli, lai sekmētu lietas izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka pirms spēles LFF ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim neviens nav varējis sniegt informāciju par šīs spēles tiesnešiem. Vēlāk šajā spēlē, kurā ar 2:1 uzvarēja Latvija, visi vārti tika gūti ar 11 metru soda sitieniem tāpat kā visi četri vārti tajā pašā stadionā dažas stundas vēlāk notikušajā spēlē, kurā Igaunija nospēlēja 2:2 ar Bulgāriju šīs pašas aģentūras organizētajā vēl vienā spēlē, kurā arī bija problēmas noskaidrot spēles tiesnešus.

Dažas dienas vēlāk Ungārijas Futbola federācijas Tiesnešu komisijas vadītājs Laslo Vāgners vizuāli atpazina Ungārijas tiesnešus Igaunijas un Bulgārijas spēlē. Viņš paziņoja, ka atstādina tos no tiesāšanas jebkura līmeņa futbola spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi