Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valsts čempione Daugavpils Daugava izcīna arī virslīgas Ziemas kausu

Valsts čempionvienība futbolā Daugavpils "Daugava" svētdien kļuva par virslīgas Ziemas kausa ieguvēju, finālmačā ar rezultātu 3:0 (2:0) pieveicot "Ventspils" komandu, kas startēja ar jaunatnes sastāvu.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jurijs Sokolovs, kurš pirmo deviņu minūšu laikā realizēja divus 11 metru soda sitienus, bet otrajā puslaikā punktu cīņai pielika Armands Pētersons. 

Jau pirmais "Daugavas" uzbrukums mačā tika "norauts" ar pārkāpumu soda laukuma robežās, kā rezultātā trešajā minūtē cīņu atklāja Sokolovs. Savukārt devītajā minūtē viņš ar sitienu pretējā vārtu stūrī dubultoja rezultātu, jo "pendele" tika nozīmēta par spēli ar roku. 

Puslaika turpinājumā nepārprotams pārsvars turpināja piederēt čempionei "Daugavai", kas regulāri jauno ventspilnieku aizsardzību turēja saspringumā. Aptuveni 40.minūtē nepatīkamu potītes savainojumu pēc divcīņas ar Kasparu Svārupu guva Aleksandrs Ivanovs, kurš laukumu pameta vien ar komandas biedru palīdzību. Arī noslēdzošajās puslaika minūtēs "Daugava" turpināja izpildīt bīstamus sitienus, taču vairāk pirmo 45 minūšu laikā Andris Zabusovs netika pārspēts, puslaikam noslēdzoties 2:0. 

Līdzīgi kā pirmā puslaika sākumā, arī pēc pārtraukuma pirmais uzbrukums noslēdzās rezultatīvi - no vārtu priekšas ar precīzu sitienu 3:0 panāca Pētersons, atrisinot jebkādas diskusijas par uzvarētājiem. Puslaika turpinājumā spēles temps manāmi pierima un aizvien biežāk pozicionāli centās uzbrukt "Ventspils", taču tālāk par saspēli laukuma vidusdaļā jaunajiem futbolistiem neizdevās izveidot. Arī spēles noslēdzošajā etapā "Daugava" savus uzbrukums vairs neaktivizēja, abām komandām sagaidot spēles beigu svilpi un uzvarētāju kronēšanu. 

Kā ziņots, "Ventspils" pamatsastāvs mačā nepiedalījās, jo devies uz pirmssezonas treniņnometni ārzemēs. Līdzīga situācija bija arī sestdien, kad spēlē par trešo vietu Rīgas "Daugava" ar 2:0 uzvarēja "Skonto" komandu, kas spēli aizvadīja ar otro sastāvu. 

Iepriekš šajā turnīrā apakšgrupu sacensībās "Ventspils" ieņēma A grupas pirmo vietu, bet "Daugava" ierindojās otrajā pozīcijā. Abu komandu savstarpējā mačā grupu turnīrā pārāki ar 3:0 bija ventspilnieki. 

Savukārt pusfināla spēlēs "Ventspils" ar 2:1 uzvarēja Rīgas "Daugavas" komandu, bet Daugavpils "Daugava" ar 3:2 spraigā cīņā pieveica "Skonto". 

Piekto vietu turnīrā ieņēma "Jelgava", kuru pretinieki "Jūrmala" atteicās no cīņas aizvadīšanas, saņemot tehnisko zaudējumu. Tikmēr septītajā pozīcijā ierindojās "Liepājas metalurgs", kas ar rezultātu 4:0 pārspēja virslīgas debitantus Ilūkstes NSS. 

Virslīgas Ziemas kausā, kas tiek organizēts ar mērķi komandām veiksmīgāk sagatavoties gaidāmajai sezonai, piedalās astoņas komandas, no kurām septiņas pārstāvēja virslīgas čempionātu 2012.gada sezonā."Metta"/LU komandas vietā cīnījās Ilūkste NSS, kas izcīnījusi tiesības 2013.gada sezonā startēt virslīgas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi