Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ābols: Septiņas ripas neiemetīsim, ar trijām vajadzētu pietikt

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera palīgs Artis Ābols vienu stundu pirms pasaules čempionāta pirmās spēles ar Krieviju norādīja, kam būtu jāpievērš galvenā uzmanību. “Skaidrs, ka septiņas ripas mēs krievu vārtos neiemetīsim. Pirmajā spēļu dienā pat zviedri un somi nespīdēja ar rezultativitāti, tāpēc vispirms ir jāspēlē ļoti disciplinēti aizsardzībā.

Jā, piekrītu, ka trīs iemestas ripas – tas būtu labi padarīts darbs priekšējā līnijā. Tagad jau hokejs ir tāds, ka vārtu gūšana vairs nav tikai uzbrucēju ziņā, tāpat par aizsardzību jau sen galvenā rūpe nav tikai aizsargiem. Visi cīnās abās laukuma pusēs.”

Ābols atzina, ka galvenais treneris Teds Nolans labi protot komandu psiholoģiski noskaņot spēlei. “Tie laiki ir pagātnē, kad visi bija tā noskaņojušies spēlei, ka pēdējās trīs dienas vairs nesmaidīja. Piekrītu Tedam, kurš saka, 60 un vairāk procentu panākumu un nelaimes ir galvā. Ja no galvas pienāks nepareizie signāli, tad nekas labs nesanāks.”

Skaitliskajā vairākumā spēlēšot Jāņa Sprukta un Alekseja Širokova piecnieki. Gan jau iespēja pienākšot arī Andra Džeriņa maiņai. Tas gan lielā mērā būs atkarīgs no tā, kā vairākumā veiksies pirmajai un otrajai maiņai. Spēlei skaitliskajā mazākumā izveidoti četri uzbrucēju pāri: Daugaviņš – Sprukts, Širokovs – Cipulis, Džeriņš – Meija, Štāls – Saulietis.

Ābols uzsvēra, ka Krievijas izlase ir jārespektē, taču nav no viņiem jābaidās. Izpildītāji pretinieku rindās ir augstākas klases. Ja laukumā parādoties Malkins un Dacjuks, tad, piemēram, iemetienā ar acu skatu to vajadzētu piefiksēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi