Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bārda un Ananās

Kamēr Rīgas Dinamo regulārā turnīra pirmajā pārtraukumā laiza brūces, pārskata savas ambīcijas un salīdzina iegādāto spēlētāju algas čeku lielumus pret reālo pienesumu komandas sniegumā, pievērsīsimies mazāk pētītai tēmai , bet kas tuvākajā laikā grasās kļūt par Latvijas interneta bumu – interneta lietotāju vēlmei kļūt par Rīgas Dinamo treneriem, vai spēlētājiem ir kļuvusi ārkārtīgi karsta.

Viltus profili Twitter.com vietnē ar Dinamo spēlētājiem rodas viens pēc otra kā sēnes pēc lietus. Kā teiktu psihologi – tā ir cilvēku hipertrofēta vēlme nokļūt uzmanības centrā, zemapziņā mēģināt sevi identificēt ar kādu no atpazīstamiem cilvēkiem. Visticamāk, ka atgriezeniskā saite, ko var saņemt uz viltus slavenību kontu, spēj sniegt ko vairāk, nekā sava garlaicīgā konta administrēšana. Un kāpēc gan ne? Kas attiecas uz šī brīža gaumīgāko, ar Dinamo saistīto fake profilu, tad @PekaRautakalio konta administrators ir pelnījis vismaz pāris biļetes labā sektorā uz kādu no Dinamo mājas spēlēm par trenera PR stingro pamatu mūrēšanu.

Viņa profils tviterī ir guvis ārkārtīgi lielu popularitāti – mēneša laikā šis profils savācis jau vairāk kā 4500 sekotāju. Cilvēkam ar vājāku humora izjūtu, lasot trenera tvītus gan angļu, gan somu valodā, var rasties iespaids, ka seko īstajam un vienīgajam šī brīža Dinamo trenerim. Patiesība ir skaudra – kā īsā telefonintervijā apstiprina Artis Ābols, par sevi un galveno treneri viņš esot pilnīgi drošs – ne @PekaRautakalio, ne @ArtisAbols profilus viņi nav izveidojuši un nezin, kas tie ir par ļaudīm, kas tajos darbojas slēpjoties zem viņu vārda.

Turpinājumā centos sakārtot Dinamo kluba tvitera profilus, kuri visi tautas valodā tiek saukti par feikiem (viltusprofiliem) pēc to aktualitātes un asprātības. Diemžēl par asprātību un saturisku komunikāciju mēs varam runāt tikai vienā gadījumā – sekojot @PekaRautakalio , jeb „Bārdas” (kā viņu aizvien biežāk dzird saucam) profilam. Pārējie profili, kuri uzdodas par Dinamo treneriem un spēlētājiem nav pat pelnījuši, lai tos citētu. Ar lielām grūtībām tomēr izdevās atrast pa kādam vairāk vai mazāk interesantam ierakstam, lai lasītājam būtu vieglāk ilustrēt šī jaunā interneta buma piemērus. Raksta autors atļāvās nokomentēt atsevišķus tvītus.

@PekkaRautakalio Pirmais ieraksts šī gada 13.oktobrī. 4500 sekotāju, 430 kontiem seko. 150 ieraksti.

19.okt. Wow, you really have parliament in Latvia?! I didn't know. I thought you have a king, & his name is Yurchik Savickis... OK, I was mistaken.. Eleganta replika. Bārda lēnām apgūst, kas ir kas.

19.okt. Hello. Please tell me who is Joe Cocker? I chek http://www.eurohockey.net , but can't find this player... Thank you!

20.okt. Ananas and Meija just arrived in Poprad on bicycles from Riga. Great! They'll be in perfekt shape for tomorrows game. Nezinātājam paskaidrošu, ka Ananas ir Aināra Podziņa iesauka.

31.okt. If we don't win tonight, Artis & Viktors will have to appear naked on the bench in next game. That's the deal. Treneris ir cilvēcīgs – viņš šādas derības nepiedāvā pirms spēles ar SKA vai AkBars. Jugru Dinamo uzvarēja, tāpēc kails treneru tandēms uz soliņa izpalika. Bet ja nopietni, konta administrators pietiekami labi orientējas hokejā. Un tas sekotājiem patīk.

3.nov. Please pay your gas bills on time, everyone! Thanks. Smalka ironija. Un vietā. Cilvēki to spēj novērtēt, ko apliecina sekotāju skaits.

11.nov. I got the key! For victory! Yeyy! Its the language!!! I should stop talkin Suomi language to players & start talkin English! What a relief..

@ArtisAbols. Pirmais ieraksts 20.oktobrī. 800 sekotāju, 80 kontiem seko. 100 ieraksti.

22.okt. Šindels svaru zālē pie spoguļa vingrina sejas muskuļus - Bārda teica, ka šim vairāk un smagāk jāstrādā ar sevi, ja grib palikt

23.okt. Šorīt ar Cipu stundu strādājm pie metiena pa tukšiem vārtiem. Mārtiņš labā noskaņojumā, jo trāpīja vairākus tīros un dažus no borta

25.okt. Andersons ar lielo somu klīst pa inbox halli - meklē izeju uz Liepāju. Čičiks it ka zinot - viņš solīja parādīt

31.okt. Zvanīja Bārda. Prasīja ko domāju par Guņu Pasti. Esot kandidāts uz psihologa vietu. Man bail par Guņu vispār domāt. Bārdam teicu – atzvanīšu

1.nov. Šovakar Podziņam ekskursija - Rodžers lēnām aizvedīs Aināru līdz jūrai, lai apskatās no kurienes saknes aug Gaumīgi un aktuāli.

4.nov. Komandā neliela panika - Bārda pēc treniņa nolēmis ar visiem kopā ieiet dušā. Mierīgs tikai Sanča - viņu nekas vairs nevarot pārsteigt Manuprāt labākais tvīts, kas izdarīts no šī konta.

11.nov. Ha ha - Podziņš raksta: mēs zaudējām Somijai. Kļūda Ainār - Jūs nevis mēs zaudējāt Somijai. Bārda Tevi sveicina Ananas...Pilnībā pievienojos Artim!

@Ainars_Podzinsh Pirmais ieraksts 2011.gada 12.maijā. 1135 sekotāji, 150 kontiem seko. 100 ieraksti. Uzdrošinos apgalvot, ka šis ir vienīgais īstais Dinamo spēlētāju administrētais konts.

Lielākā daļa ierakstu stāsta par kdienas rūpēm un veikumiem. Gandrīzi visi ieraksti beidzas ar garu smaidiņu. Garlaicīgi.

25.sept. А в Льве то мой старый друг Микуш играет) Говорит все хорошо у него) Буза ран Словацкий))) Надо с ним жестко играть=)

27.sept. Прочитал наоборот слово унитаз, теперь боюсь на него садиться!!! )))

19.okt. Последнее время стало очень опасно, что-то в твитери писать. Мало ли не так поймут)))))))))

4.nov. Вам надо понять! У меня нету выбора!!! Pirmais tvīts bez smaidiņa.

@MartinsCipulis Pirmais ieraksts 2010.gada 8.novembrī. 1300 sekotāju, 4 kontiem seko. 60 ieraksti. Senākais reģistrētais konts, kas saistīts ar Dinamo. Laikā, kad reģistrēts konts, Mārtiņš pārstāvēja Habarovskas Amur klubu.

17.11.2010. 23. novembris tiek atzīmēts kā Saules ieiešana Strēlnieka zīmē, 29.novembris tiek atzīmēts kā Cipuļa ieiešana īsta vīrieša zīmē.

17.maijs. Iegāju Maximā- neviens neatpazina. Paņēmu rokās hokeja nūju un sāku izdarīt plaukstas metienus pa apsardzi. Lēnām sajutu,kā fani sarosās.

@OskarsCibulskis Pirmais ieraksts 11.novembrī. 23 sekotāji, 23 kontiem seko. 3 ieraksti.

11.nov. Domaju pariet uz Detroitas Red Wings jo formas atgadina ziemasvetu vecisa terpus un varetu nopelnit papildus naudu ziemasvetkiem

11.nov. Šodien iegāju aptiekā un gribēju nopirkt nervu tabletes. Aptiekāre atbildēja ka vajagot recepti un ar Rautakallio bildi nepietiekot.

Nav komentāru, jo nav ko komentēt.

@JanisSprukts Pirmais ieraksts 6.novembrī. 101 sekotājs, 50 kontiem seko. 32 ieraksti.

8.nov. Metu bullīti pret Torpedo. Bullīti vēl joprojām turpina meklēt.

Asprātīgi?

@MikelisRedlihs. Pirmais ieraksts 27.oktobrī. 402 sekotāji, 178 kontiem seko. 75 ieraksti.

27.okt. Labi ka doks maizītes sasmērējis,pa ceļam ir ko uzkost!

28.okt. Nevaru aizmigt, jo Karsiks ar Holtu mētā toletes papīru izstabā :/

90% tvītu izdarītu pirmajās 2 dienās. Ļoti iespējams, ka konta administratoram skolā nav gājis īpaši spoži – „izstabā” un „tolete” to diezgan uzskatāmi pierāda. Arī es nebiju teicamnieks, bet tik traki nebija.

Vēl nebiju beidzis apkopot pēdējos hokejistu tvītus, kad pie tvitera zvaigznāja uzzibēja jauna komēta - @NormundsSejejs! Pirmais ieraksts pasaka diezgan daudz (ja ne visu) par konta administratoru: „BOMBA! Šodien neždančikā ierados uz treniņu ar alkometru. Bārdam lielakais popadalova, jāved uz sutkām. Varēs tur iemācīties valodu”. Ja kāds šādos ierakstos saskata humoru, gaumi un stilu – lai vaino pats sevi.

Tviteris ir spēks, tviteris dod iespēju komunicēt, provocēt, saprast un domāt. Personīgi man tviteris ir iespēja uzzināt, ko domā un kā jūtās man interesantie līdzcilvēki neatkarīgi no tā, vai esmu personīgi pazīstams ar tiem, vai ne, vai šie cilvēki man ir simpātiski, vai gluži pretēji. Tviteris ir iespēja palūkoties uz cilvēkiem daudz personīgāk, tā ir iespēja palūkoties arī uz sevi. Pateicoties tviterim, Kardināls Pujats un Peka Rautakalio ir kļuvuši par maniem ikdienas laba garastāvokļa garantiem. Pat ja uz 5 minūtēm, un tomēr... 5+5 =10! Tviteris ļauj arī ignorēt – izmantojiet iespēju!

Veiksmi hokejistiem, veiksmi faniem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi