Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Čehu hokeja žurnālists: Lai uzvarētu, latviešiem jāgūst vārti pirmajiem

Ja Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pret Čehijas valstsvienību cer izcīnīt uzvaru, tai obligāti pirmajai jāgūst vārti, uzskata Čehijas ziņu portāla iDNES.cz hokeja žurnālists Mihals Langrs. Latvijas un Čehijas izlases savā starpā tiksies ceturtdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika.

Langrs dienu pirms spēles aģentūrai LETA apstiprināja, ka Čehijas izlase pašlaik nav savā labākajā formā, tomēr gan vienībā, gan dzimtenē spēlē pret Latviju tiek gaidīta tikai uzvara.

"Latvijas izlasē var izcelt vārtsargu Edgaru Masaļski. Šai komandai vienmēr raksturīga uzticama pēdējā līnija, tomēr uz uzvaru pret Čehiju latvieši pamatoti var cerēt tikai tad, ja pirmie gūs vārtus un labi cīnīsies aizsardzībā," uzskata žurnālists. "Tādā gadījumā Čehijas spēlētāji var kļūt nervozi, bet Latvijas izlases izredzes uz uzvaru palielināsies. Čehijas komanda pagaidām vēl tikai meklē savu spēli un pareizos spēlētāju salikumus maiņās, tāpēc vienība pašlaik nav savā labākajā formā."

"Čehijas hokejisti, kuri atbraukuši no Nacionālās hokeja līgas (NHL), vēl tikai pierod pie lielajiem Eiropas laukumiem. Tāpēc tieši spēlētājiem no Ziemeļamerikas pagaidām ir visgrūtāk iejusties komandā," piebilda Langrs.

"Latvijas komanda vienmēr izcēlusies ar labu slidotprasmi un māku pārvietoties pa laukumu. Šķiet, ka izlase šogad demonstrē arī labu sniegumu aizsardzībā," Latvijas izlases stiprās puses iezīmēja Langrs, kurš gan izcēla, ka dzimtenē no gaidāmās spēles tiek gaidīta tikai un vienīgi uzvara. "No Čehijas izlases spēlē pret Latviju tiek gaidīta tikai uzvara. Ja komandai neizdosies tikt pie trim punktiem, gaidāma liela galvas mazgāšana un diskusijas par izlases spējām."

Trešdien Čehijas izlase dalībai pasaules čempionātā pieteica vārtsargu Petru Mrāzeku un uzbrucēju Petru Koukalu. Mrāzeks tika atzīts par iepriekšējā pasaules U-20 čempionāta labāko vārtsargu, un šī viņam būs debija pieaugušo pasaules čempionātos. Savukārt Koukals aizvadīto sezonu pavadīja Čehijas augstākās līgas klubā Pardubice, kura rindās 51 spēlē guva 18 vārtus un veica 33 rezultatīvas piespēles.

Čehijas izlasei gaidāms papildinājums arī no NHL - palīgā komandai dosies Martins Erats (Nešvilas Predators) un Jakubs Voračeks no Filadelfijas Flyers. Tiesa, hokejisti vēl nepiedalīsies mačā ar Latviju. Cits Flyers rindās spēlējošais čehs - leģendārais Jaromīrs Jāgrs - šopavasar Čehijas valstsvienībai nepievienosies. 

Pašlaik Latvijas izlase savā pasaules čempionāta apakšgrupā ar sešiem punktiem trīs mačos ieņem trešo vietu, kamēr Čehija ar pieciem punktiem atrodas pozīciju zemāk. Jāpiezīmē, ka līdzšinējās trīs spēlēs latvieši allaž vārtus guvuši pirmie, visus trīs 1.periodus uzvarot ar 1:0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Čehija PČ 2012

Čehija – Dānija 2:0
Zviedrija – Čehija 4:1

Čehija – Norvēģija 4:3 PM

Vārtu attiecība: 7-7

Rezultatīvākie: Alešs Hemskis(3+0), Tomašs Plekaņecs (0+3) 

S grupā: 4.vieta, 5 punkti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi