Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Cīņu par medaļām pasaules hokeja čempionātā turpina ASV, Šveice, Somija un Zviedrija

Ar pamatīgu sagrāvi un 11 gūtiem vārtiem ceturtdien sākās 2013.gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu izspēle - Helsinkos pašreizējie pasaules čempioni krievi ar 3:8 atzina ASV pārākumu, noliekot čempionu pilnvaras. ASV hokejisti pusfinālu sasnieguši pirmo reizi kopš 2009.gada. Tāpat pusfinālu sasniedza arī Šveices, Somijas un Zviedrijas hokejisti.

Neveiksmīgs Krievijai padevās jau pirmā perioda vidus, kad 50 sekunžu laikā ASV izlases uzbrucēji Tīdžejs Ošī un Pols Štastnijs divkārt pārspēja krievu vārtsargu Iļju Brizgalovu. Vienu ripu gan Krievija atguva vēl pirmajās 20 minūtēs pēc 4.maiņas uzbrucēja Aleksandra Svitova metiena. Otrajā periodā Neits Tomsons un Alekss Galčeņuks rezultāta starpību palielināja līdz trim vārtiem - 4:1. Savā pirmajā spēlē čempionātā ar vārtu guvumu izcēlās Aleksandrs Ovečkins, trešā perioda sākumā pēc vārtsarga Semjona Varlamova (stājās vārtos 2.perioda beigās) piespēles panākot 2:4. Pavisam īsā laika sprīdī komandas apaminījās vēl ar vienu vārtu guvumu katra - amerikāņiem vārtus mazākumā guva Raiens Kārters, bet Krievijai jau vairākumā izcēlās Aleksandrs Perežogins.

Krievija izmisīgi centās vēl vairāk samazināt starpību, bet kā auksta duša nāca ASV aizsarga Džeikoba Troubas vairākumā gūtie vārti mača 49.minūtē un jau 3:6. Vēl brīdi vēlāk šķita, ka Krievija jau vairs nevēlas cīnīties - vēl divas ripas Semjona Varlamova vārtos ielidoja 11 sekunžu laikā pēc Deivida Mosa un Štastnija metieniem (3:8). Līdz mača beigām rezultāts vairs nemainījās un ASV pārliecinoši sasniedza pusfinālu. Pēdējo reizi pie medaļām amerikāņi tika 2004.gadā, kad izcīnīja bronzu.

Metienu attiecība šajā spēlē bija 34:31 Krievijas labā, turklāt krievi tikai divas reizes pārkāpa noteikumus. Ļoti neveiksmīgs sniegums abiem vārtsargiem Brizgalovam (16 atvairīti metieni no 20) un Varlamovam (7/11), tikmēr ASV vārtos Džons Gibsons tika galā ar 31 metienu.

ASV uzvaru ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Pols Štastnijs, bet Kreigam Smitam piecas piespēles. Krievijai tikmēr vārti un rezultatīva piespēle no NHL palīgā atbraukušajam Aleksandram Ovečkinam, kuram tā bija pirmā un reizē arī pēdējā spēle čempionātā.

Pēdējos piecos čempionātos Krievija bija izcīnījusi trīs čempionu titulus un vēl reizi zaudējusi finālā. Iepriekš H grupas spēlē Krievija uzvarēja ASV ar 5:3. Krievijas izlase šajā čempionātā jau cieta kādu ārkārtīgi negaidītu zaudējumu, 9.maijā ar 1:2 piekāpjoties Francijai apakšgrupas mačā.


Šveices hokeja valstsvienība ceturtdien izcīnīja astoto uzvaru astoņās pasaules čempionāta spēlēs un sasniedza sacensību pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā Stokholmā šī čempionāta lielākā pārsteiguma autore Šveice ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica Čehiju un sacensību pusfinālā spēkosies ar ASV valstsvienību.

Rezultātu spēles sestajā minūtē atklāja Denisa Holenšteina, bet otrajā trešdaļā šveiciešu pārsvaru dubultoja Romēns Žosī. Trešajā trešdaļā čehi pēc Zdeneka Kutlaka metiena vienus vārtus atguva, tomēr neizšķirtu panākt tā arī nespēja.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Šveice bija pieveikusi Čehiju ar 5:2. Šveices hokejisti sacensību pusfinālu sasnieguši pirmoreiz kopš 1998.gada, bet pie pasaules čempionāta medaļām var tikt pirmoreiz kopš 1953.gada.

Pusfinālā iekļuva arī viena no turnīra saimniecēm Somija, kas sīvā cīņā ar 4:3 uzveica pērnos finālistus slovākus. Lai gan pēc 1.perioda uz tablo bija 3:0 somu labā, slovāki otrajās 20 minūtēs panāca 2:3, bet pašā trešās trešdaļas sākumā bijušais Rīgas Dinamo uzbrucējs Tomašs Surovijs panāca neizšķirtu. Uzvaras vārtus mača 49.minūtē guva Juhamati Āltonens, ļaujot somiem turpināt cīņu par medaļām. Uzvarētājiem ar divām iemestām ripām un rezultatīvu piespēli atzīmējās turnīra rezultatīvākais hokejists (8+7) Petri Kontiola.

Pēdējā ceturtdaļfināla cīņā otra turnīra rīkotāja Zviedrija savā laukumā ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Kanādu. Vārtus pamatlaikā uzvarētājiem guva Niklass Danielsons un Lui Eriksons, bet izšķirošo bullīti realizēja Fredriks Peteršons. Fantastisku maču aizvadīja arī zviedru vārtsargs Jonass Enrots, atvairot 41 no 43 kanādiešu metieniem pamatlaikā un 10 papildlaika minūtēs.

Pusfinālā tiksies abas rīkotājvalstis - Zviedrija un Somija, kā arī lielākā pārsteiguma autore Šveice un ASV.

Pusfināli tiks aizvadīti sestdien Stokholmā, turpat dienu vēlāk arī cīņa par 3.vietu un fināls.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi