Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izlases rekordists Tambijevs: 2006. gada čempionātā Rīgā sākotnēji nemaz nevēlējos spēlēt

Kā intervijā izdevuma Sporta Avīze maija numurā stāsta Latvijas hokeja izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Leonīds Tambijevs (50), viņš sākotnēji nav vēlējies spēlēt 2006. gada pasaules čempionātā Rīgā, tomēr vēlāk piedzīvotā atmosfēra bijusi neaizmirstama. Par veiksmīgu treneri kļuvušais Tambijevs 15 gadus vēlāk nenoliedz, ka skatītāju trūkuma dēļ mājas sienu priekšrocības mūsējiem būs mazākas, tomēr ir drošs, ka Boba Hārtija vadītā Latvijas izlase Rīgā spēlēs PČ ceturtdaļfinālā.

"Toreiz [2006. gadā - red,] es nemaz nevēlējos izlasē vairs spēlēt, jo Kirovs Lipmans par galveno treneri iecēla Pjotru Vorobjovu, bet, kā zināju, viņš uzsvaru liek uz jaunajiem spēlētājiem. Tāpēc piezvanīju ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam un teicu, ka nespēlēšu. Tomēr paaudžu maiņa izlasē nenoritēja pietiekami veiksmīgi, jauno spēlētāju trūka un pats Vorobjovs man zvanīja, prasīja, kāpēc nevēlos braukt. Atbildēju: Pjotr Iļjič, kāpēc man trenēties, ja tāpat neņemsiet mani sastāvā, jo zinu jūsu darba metodes, man jau ir gandrīz 36 gadi. Viņš teica, ka vajadzīgi pieredzējušie spēlētāji, tāpēc tomēr aizbraucu, sasniedzu labu fizisko formu un nospēlēju čempionātu," atceras Tambijevs, kurš toreiz sešos mačos iekrāja trīs (1+2) punktus un palīdzēja izlasei tikt pie 10. vietas pašu rīkotajā turnīrā.

"Meistarsacīkstēs bija neaizmirstama atmosfēra, jo uz katru maču bija pilnas Arēnas Rīga tribīnes. [..] Latvijas izlasei līdzjutēji vienmēr ir bijis sestais spēlētājs, hokeju pie mums mīl un tam ir dziļas tradīcijas. Tāpēc tagad spēles un arī mājas sienas būs citādas, ar šiem ierobežojumiem mūsu priekšrocības būs daudz mazākas. Man pašam būtu interesanti pat ne kā trenerim, bet tieši līdzjutējam aiziet uz spēlēm un atbalstīt Latvijas izlasi," stāsta Tambijevs, kurš 208 spēlēs Latvijas izlases kreklā ticis pie 150 (66+84) rezultativitātes punktiem.

Treneris Tambijevs slavē Bobu Hārtliju, kura vadībā izlase esot apturējusi lejupslīdi un demonstrē mūsdienīgu un agresīvu hokeju. "Esmu pārliecinājies, ka uz īso pasaules čempionāta laiku Hārtlijs prot sagatavot komandu. 2019. gada čempionātā Slovākijā Latvijas izlasei trūka daudz spēcīgu spēlētāju, bet pat bez viņiem komanda izskatījās ļoti cienījami, ar lielu disciplīnu un rādīja interesantu sniegumu, līdzvērtīgi spēlējot pret visām spēcīgākajām izlasēm," vērtē bijušais hokejists, kurš laikā no 1993. līdz 2007.gadam piedalījās ikvienā pasaules čempionātā.

Plašu interviju ar Leonīdu Tambijevu par izlases zelta laikiem, spēlētāja karjeru, trenera darbu un sapni strādāt KHL lasiet izdevuma Sporta Avīze maija numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi