Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Latvija sagrauj Itāliju un nostiprinās Stokholmas četriniekā

Latvijas hokeja izlase otrdien Stokholmā pārliecinoši ar 5:0 sagrāva Itālijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru pasaules čempionātā pēc kārtas. Pa vieniem vārtiem Latvijas komandā guva Ronalds Ķēniņš, Gints Meija, Oskars Bārtulis, Miks Indrašis un Krišjānis Rēdlihs, bet Edgars Masaļskis atvairīja visus 23 pretinieku metienus. Ar sešiem punktiem trīs mačos Latvija pakāpusies uz 3.pozīciju S grupā.

Pirmajās minūtēs savu spēli Latvijai uzspiest neizdevās, bet tad pirmo noraidījumu pretinieku rindās saņēma Džulio Skandella. Vairākumā neko bīstamu mūsējie izveidot nespēja, savukārt nelielā savainojumā iedzīvojās Mārtiņš Cipulis. Par laimi, pēc dažām izlaistām maiņām viņš atgriezās laukumā. Pirmā reālā iespēja gūt vārtus Latvija radās spēles 9.minūtē, kad spēli vārtu priekšā saasināja vadošā maiņa, bet Mika Indraša metienu tvēra Belisimo. Perioda vidū 100% iespēju nerealizēja Armands Bērziņš, kurš izgājienā apspēlēja vārtsargu, bet trāpīja pa uz ledus nolikto kājsargu. Trīs minūtes pirms perioda noslēguma lieliska iespēja Indrašim, kurš pēc Cibuļska piespēles izskrēja uz tikšanos ar Belisimo - atkal pārāks itāļu vārtsargs. Galu galā viņam tomēr nācās kapitulēt pēc Ronalda Ķēniņa metiena un sekojošā rikošeta no aizsarga - jau trešo spēli pēc kārtas uzvaram 1.trešdaļu ar 1:0! Pēdējās sekundēs itāļi gan varēja panākt neizšķirtu, bet aizsargi un Masaļskis situāciju glāba. Kopumā Latvijai pirmajās 20 minūtēs pārsvars, tomēr Itālija apliecināja savu neērtās izlases statusu.

Otro periodu nedaudz aktīvāk sāka pretinieki, sagādājot darbu Masaļskim. Visai drīz mazākumā pēc Georgija Pujaca noraidījuma palika Latvijas izlase, bet divas minūtes izturēja bez problēmām. Turklāt tūdaļ Bārtuļa metienu vārtos pielaboja Gints Meija, panākot 2:0! Arī otrā iemestā ripa trešās maiņas kontā. Pēc otrajiem vārtiem iniciatīva pilnībā piederēja Latvijai, dažbrīd itāļus iespiežot savā zonā uz ilgāku laiku. Itālija gan nekautrējās doties pretuzbrukumos - izslidojuši divatā pret vienu aizsargu, pretinieki tomēr meta garām Masaļska vārtiem. Otro vairākumu mačā Latvijai nodrošināja noraidījums pret Ķēniņu perioda vidusdaļā, taču arī šoreiz nekā. Itālija pēc neilga brīža vēlreiz pārkāpa noteikumus, šoreiz pret Juri Štālu, bet mazākuma beigās palika trijatā - Latvijai lielais vairākums. Šoreiz skaitlisko pārsvaru izdevās pārvērst gūtos vārtos - neatvairāms metiens no zilās līnijas padevās Bārtulim un 3:0! Otrās 20 minūtes Latvija aizvadīja krietni pārliecinošāk, lielākoties kontrolējot notikumus laukumā, tomēr nepameta sajūta, ka varam spēlēt vēl krietni labāk. Arī paši itāļi ar regulārajiem noteikumu pārāpumiem tikai raka sev arvien dziļāku bedri.

Jau pašā 3.trešdaļas sākumā Miks Indrašis nodemonstrēja augstu individuālo meistarību, izgājienā lieliski apspēlējot Belisimo - 4:0, Mikam vārti arī trešajā spēlē! Itālijas izlasē vārtsargu maiņa - laukumā devās Tomass Tragusts. Nepagāja pat divas minūtes, kad kapitulēja arī otrs itāļu mūris - Krišjānis Rēdlihs ar atkārtotu metienu panača 5:0! Itālijas trenerim nācās paņemt pusminūtes pārtraukumu, lai sapurinātu savējos. Perioda 9.minūtē uz noraidīto soliņa devās Širokovs, dodot iespēju Itālijai vairākumā. Itāļi neko bīstamu neizveidoja, bet uzreiz pēc Širokova atgriešanās pārkāpa noteikumus paši. Atlikušās minūtes abas izlases aizvadīja teju kā treniņspēlē - bija pilnīgi skaidrs, kurš uzvarēs, bet kurš samierināsies ar zaudējumu. Pēdējās divas minūtes vēl uzspēlējot vairākumā, Latvija svinēja otro uzvaru pēc kārtas pasaules čempionātā - 5:0.

Pa vieniem vārtiem un rezultatīvai piespēlei šajā mačā nopelnīja Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis - otrais nu kļuvis par vienu no rezultatīvākajiem hokejistiem visā čempionātā (3+2), turklāt ripu iedabūjis pretinieku vārtos ikvienā no trim Latvijas izlases spēlēm.

Par labāko Latvijas izlasē atzina aizsargu Gunti Galviņu, bet itāļiem - komandas kapteini Manuelu de Toni. Nākamo spēli Latvija aizvadīs ceturtdien, 10.maijā, plkst.21:15 ar Čehijas izlasi.

Pasaules hokeja čempionāts. S grupa. 2012.gada 8.maijs. Stokholma, Ericsson Globe Arena.

Latvija - Itālija 5:0 (1:0;2:0;2:0)

Vārti: 18:24 Ķēniņš (Bērziņš) 1:0; 24:16 Meija (Ķēniņš, Bārtulis) 2:0; 37:54 Bārtulis (Cipulis, vair.) 3:0; 40:43 Indrašis (Sprukts, Galviņš) 4:0; 42:31 K.Rēdlihs (Indrašis, vair.) 5:0;

Vārtsargi: Edgars Masaļskis – Daniels Belisimo (no 40:43 Tomass Tragusts)

Metieni: 35 (10/13/12) - 23 (10/5/8)

Soda minūtes: 4-14 

Skatītāji: 2765



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Zviedrija 9 punkti (3 spēlēs)
2.Krievija 9(2)
3.Latvija 6(3)
4.Čehija 5(3)
5.Vācija 3(3)
6.Itālija 2(3)
7.Dānija 1(3)

8.Norvēģija 1(3)

H grupa
1.Somija 9(3)
2.Kanāda 7(3)
3.Šveice 6(3)
4.ASV 5(3)
5.Slovākija 3(3)
6.Baltkrievija 3(3)
7.Francija 3(3)
8.Kazahstāna 0(3)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi