Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Latvijai sausais zaudējums pret zviedriem un 10.vieta PČ

Latvijas hokeja izlase savā pēdējā spēlē pasaules hokeja čempionātā ar 0:4 atzina laukuma saimnieku zviedru pārākumu. Diemžēl jau trešo spēli pēc kārtas neizdevās gūt vārtus, bet kopumā šī sausā sērija čempionātā sasniedza 216 minūtes. Vārtus Zviedrijas izlasei guva Lui Eriksons, Jakobs Silvferbergs, Henriks Zeterbergs un Juhans Francens, trīs no četrām ripām mūsējie zaudēja mazākumā. Latvija čempionātu noslēdza 10.vietā, pērn izlase ierindojās trīs pozīcijas zemāk.

Zviedrija uzreiz sāka ar pamatīgu ofensīvu uzbrukumā un pēc divām minūtēm pat pārspēja Jučeru, taču vārti tika gūti ar pārkāpumu un tos neieskaitīja. Tiesa, spēles 5.minūtē Lui Eriksons no pašas vārtu priekšas vēlreiz lika kapitulēt Mārim - šoreiz viss pēc noteikumiem. Visas darbības faktiski notika tikai Latvijas aizsardzības zonā un mūsējie reti spēja no tās izslidot. Pirmo metienu pa Viktora Fasta vārtiem izdevās izdarīt tikai 9.minūtē, kad laba iespēja vārtu priekšā pēc Daugaviņa metiena radās Džeriņam. Pēc tam spēle mazliet izlīdzinājās un arvien aktīvāk uzbrukumā rāvās mūsējie. Drīz vien pirmo noraidījumu nopelnīja Zviedrija - visu vairākumu ripa atradās pie zviedru vārtiem, Ronaldam Ķēniņam bija iespēja atklāt Latvijas rēķinu. Diemžēl uzreiz palikām mazākumā paši - septiņas sekundes vēlāk Silvferbergs lika Jučeram kapitulēt otro reizi. Perioda beigu daļā atkal droši uzbrukumā spēlēja Latvija, cenšoties pārspēt Fastu, bet pirmajās 20 minūtēs tas neizdevās.

Otrā perioda sākumā pēc zviedru kapteiņa Daniela Alfredsona metiena ripa atsitās pret vārtu pārliktni, tad pret Jučera muguru un ripoja vārtos - Jānis Andersons pēdējā mirklī to izsita jau no vārtu līnijas. Otrajā periodā nekas daudz mainījies nebija - Latvijas hokejisti krietni atpalika no zviedriem gan domāšanas, gan slidošanas ātrumā. Laba iespēja gūt pirmos vārtus čempionātā bija Jurim Štālam, tomēr pēc viņa metiena Fasts ripu ar grūtībām tomēr apturēja. Īsā brīdī vēl pa metienam veica Andersons un Ķēniņš, bet Sprukts centās pārspēt vārtsargu pretuzbrukumā. Nepatīkamu spēka paņēmienu pret Saulieti veica Zeterbergs, triecot mūsējo apmalē - par laimi, jaunais hokejists laukumu pameta saviem spēkiem. Pēc brīža otro noraidījumu mačā nopelnīja Daugaviņš un zviedri otro reizi realizēja skaitlisko vairākumu - 0:3. Četras minūtes pirms perioda beigām pret Fastu izslidoja M.Rēdlihs, bet ripa trāpīja pa stabiņu. Jau nākamajā uzbrukumā vārtu pārliktnis jau trešo reizi glāba arī Latvijas izlasi. Perioda pēdējās sekundes zviedri vairākas reizes biju tuvu ceturtajam vārtu guvumam.

Trešā perioda sākumā pēc Ķēniņa noraidījuma palikām mazākumā, bet zviedri atbildēja ar to pašu, pretuzbrukumā nogāžot no kājām Miķeli. Nedaudz uzspēlējuši vairākumā, Latvijas hokejisti noapaļoja savu sauso sēriju līdz 200 minūtēm. Trešajā trešdaļā sākās asumi, īpaši aktīvs šajā ziņā bija Daugaviņš, regulāri provocējot pretiniekus. Pēc laba Jasa spēka paņēmiena pret šīs sezonas NHL rezultatīvāko aizsargu Karlsonu pat izcēlās neliels kautiņš, bet abus cīkstoņus tūdaļ nosūtīja divas minūtes atpūsties. Uzreiz pēc atgriešanās uz ledus abi saķērās vēlreiz - Jasam 5+20 soda minūtes, bet mūsējie uz piecām minūtēm palika mazākumā. Izturējām nedaudz vairāk kā pusi mazākuma, bet Francens no vārtu priekšas tomēr ieraidīja ceturto ripu Jučera vārtos. Ar rezultatīvu piespēli Jasu palīdzēja sodīt arī Karlsons. Tikai kārtējais trāpījums pa stabu neļāva zviedriem gūt arī piektos vārtus, bet atlēkušo ripu tvēra mūsu vārtsargs. Atlikušajās minūtēs rezultāts vairs nemainījās un Latvija piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas - 0:4. Mača labākais spēlētājs Latvijas izlasē - aizsargs Jānis Andersons, bet zviedriem kapteinis Daniels Alfredsons.

Pēdējā spēlē var uzteikt vārtsargu Māri Jučeru, kurš tika galā ar 40 no 44 metieniem, daudzas reizes glābjot komandu.

Par labākajiem spēlētājiem šajā turnīrā Latvijas izlasē atzina Georgiju Pujacu, Ronaldu Ķēniņu un Miku Indraši. Jau ceturtdien astoņas labākās komandas sāks izslēgšanas turnīru, aizvadot ceturtdaļfinālu mačus.

Pasaules hokeja čempionāts. S grupa. 2012.gada 15.maijs. Globe Ericsson arēna, Stokholma.

Zviedrija - Latvija 4:0 (2:0;1:0;1:0)

Vārti: 4:39 Eriksons (Zeterbergs, Francens) 1:0; 14:40 Silvferbergs (Karlsons, Bekstrēms, vair.) 2:0; 33:45 Zeterbergs (Alfredsons, vair.) 3:0; 52:18 Francens (Zeterbergs, Karlsons vair.) 4:0;

Vārtsargi: Viktors Fasts - Māris Jučers

Metieni: 44 (14/13/17) - 22 (6/9/7)

Soda minūtes: 6-33


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Krievija 21 punkts (7 spēlēs)
2.Zviedrija 18(7)
3.Čehija 14(7)
4.Norvēģija 13(7)
5.Latvija 6(7)
6.Vācija 6(7)
7.Dānija 4(7)

8.Itālija 2(7)

H grupa
1.Kanāda 19(7)
2.ASV 16 (7)
3.Somija 15(7)
4.Slovākija 15(7)
5.Francija 9(7)
6.Šveice 6(7)
7.Baltkrievija 3(7)
8.Kazahstāna 1(7)

Zviedrija

Iedzīvotāji: 9 088 728
Mākslīgie ledus laukumi: 342
IIHF rangā: 3. vieta
2011. gada PČ: 2. Vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi