Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lipmans varētu doties uz Krieviju risināt Latvijas hokeja valstsvienības treneru jautājumu

Ja ieilgs Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Balašihas HK MVD cīņas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans varētu doties uz Krieviju, lai risinātu jautājumu par treneru iespēju gatavot valstsvienību startam pasaules čempionātā (PČ).

Ja Balašihas HK MVD trešdien uzvarēs Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistus un KHL Rietumu konferences finālsērijā iegūs 3:2 pārsvaru, Lipmans varētu doties uz Krieviju, lai noskaidrotu iespējas vismaz vienam trenerim gatavošanās posmā būt kopā ar Latvijas izlasi, žurnālistiem teica LHF sporta menedžeris Mārtiņš Pagodkins.

Daļa Latvijas izlases kandidātu trešdien aizvadīja pirmo treniņu, sākot gatavošanos PČ, kas pēc mēneša startēs Vācijā. Kamēr Znaroks un Vītoliņš ir aizņemti klubā, izlases treniņus uz ledus pēc viņu izstrādātās programmas gatavojas vadīt LHF ģenerālsekretārs un izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks kopā ar vārtsargu treneri Mihailu Vasiļonoku.

Latvijas izlase pirmo reizi pirms PČ ir tādā situācijā, ka daudzi spēlētāji ir noguruši pēc smagas sezonas, taču jārēķinās, ka potenciālo valstsvienības kandidātu nemaz nav tik daudz, sacīja Baldonieks. Sarunās ar spēlētājiem viņš guvis pārliecību, ka hokejisti vēlas sevi parādīt ne tikai maizes darbā klubos, bet arī valstsvienībā, spēlējot PČ. It īpaši tas atteicoties uz jaunākiem hokejistiem.

Baldonieks informēja, ka ne visi izlases kandidāti jau ir sākuši trenēties, jo daļa vēl ir aizņemti klubos, citiem nedaudz jāatpūšas pēc nogurdinošiem čempionātiem, bet vairākiem spēlētājiem pēc ārstu apmeklējuma vēl jātiek galā ar savainojumiem. Iespējams, operācija būs nepieciešama uzbrucējam Viktoram Bļinovam, kas viņam varētu liegt iespēju tikt uz PČ, stāstīja Baldonieks. Citiem savainojumi ir mazāk būtiski, un hokejistu iespējas spēlēt PČ neapdraud.

Vēl brīdis atpūtai pēc situācijas izrunāšanas ir dots aizsargiem Krišjānim un Jēkabam Rēdlihiem, Guntim Galviņam un Kristapam Sotniekam. Vēlāk aprīlī izlasei pievienosies arī uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Herberts Vasiļjevs. Savukārt Mārtiņš Cipulis, Miķelis Rēdlihs un Armands Bērziņš treniņus izlasē sāka jau trešdien.

PČ Latvijai Manheimā sāksies 8. maijā ar spēli pret Šveices izlasi. Grupas turnīra turpinājumā 10. maijā būs jāspēlē pret Kanādas izlasi, bet 12. maijā - pret itāliešiem. Trīs spēcīgākās komandas iekļūs nākamajā grupu turnīra kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi