Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Paste: Latvija vēl nav gatava cīņai par četrinieku

Pēc paaudžu maiņas izlase vēl nav gatava cīņai par pašām augstākajām pozīcijām, taujāts par Latvijas izredzēm pasaules hokeja čempionātā, saka zinātājs hokeja lauciņā – Latvijas vicečempionu Ozolnieki/Monarch trenera asistents Guntars Paste.

„Es domāju, ka par pirmo četrinieku mēs tagad ilgi varēsim nesapņot, tomēr vienalga ceru, ka pasaules čempionātā izlase varētu būt konkurētspējīga, negribas jau apbižot mūsu hokejistus” viņš saka. „Ja agrāk man likās, ka pasaules hokeja līmenis aug, tad pēc pārbaudes spēlēm ar Dāniju [Latvijas izlase tās aizvadīja bez vairākiem līderiem – aut.] man radās jautājums – vai mēs esam tik stipri vai Dānijas līmenis ir krities? Iespējams, pateicoties Rīgas Dinamo un HK Rīga esam auguši mēs, gribētos ticēt šādam variantam,” saka Paste.

Komentējot izlases likstas ar daudzajiem savainojumiem, eksperts atminas agrākos laikus: „Tagad ir tāds laikmets, ka ne katrs hokejists vairs grib spēlēt ar savainojumiem, kaut nelieliem. Nevēlas to saasināt vēl vairāk, jo lieliski saprot, ka pēc tam var rasties problēmas ar kontrakta noslēgšanu. No Eiropas hokeja ir paņemts ne tas labākais – PSRS laikos cilvēki spēlēja uz potēm, tagad ne katrs to darīs, ja jācieš sāpes. Tas vairāk atkarīgs no hokejista rakstura.”

Par Tedu Nolanu kā treneri varēsim objektīvi spriest pēc pasaules čempionāta, saka Guntars Paste. „Man patīk kanādiešu un amerikāņu piegājiens hokejam. Arī Nolans ir no tās plejādes, kas skaidri pasaka: izlasē spēlēs tikai tie, kas vēlas spēlēt. Ja negrib spēlēt, nevajag piespiest!”

Astoņās pārbaudes spēlēs Latvijas hokejisti izcīnījuši piecas uzvaras – divreiz zaudēts Čehijai (3:4 pēcsp.metienos, 1:3), divreiz uzvarēti dāņi (2:1, 4:1), pret Krieviju uzvaras dalītas uz pusēm (1:2, 1:0), bet pēdējos divos mačos uzvarēti francūži – 3:2 pēcsp.metienos un 3:1.

Pasaules čempionātā Latvija spēlēs S grupā Stokholmā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Itāliju, Norvēģiju un Dāniju. Katra izlase ar katru tiksies viena apļa turnīrā, pēc kura četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, trīs nākamās čempionātā ieņems vietas pēc izcīnītajiem punktiem, bet grupas vājākā komanda izkritīs uz 1.divīziju. Pirmā spēle mūsējiem 5.maijā pret Krieviju.

Tikmēr H grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, ASV, Somija, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi