Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

PČ 2012.Statistika: Latvija pagaidām korektākā, Indrašis un Sprukts starp rezultatīvākajiem

Pasaules hokejā čempionātā visas komandas aizvadījušas pa divām spēlēm, bet pirmdien notiek kārtējie četri mači. Tikmēr nedaudz atskatīsimies uz statistikas rādītājiem - Latvijas pirmās maiņas uzbrucējs Miks Indrašis šobrīd turnīra rezultatīvāko hokejistu sarakstā dala 5.vietu, bet divās spēlēs Latvijas komandas nopelnītās sešas soda minūtes ir labākais rādītājs turnīrā.

Starp rezultatīvākajiem - Indrašis un Sprukts 

Indrašis ar gūtiem vārtiem izcēlies abās Latvijas spēlēs, abās to paveica 12.minūtē, abās – pēc Sprukta un Galviņa piespēlēm. Ar trim punktiem (2+1) Miks dala 5.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Rezultatīvāk spēlējuši vien Jevgēņijs Malkins (Krievija, 2+3), Makss Pakioreti (ASV, 1+3), Lorēns Menjē (Francija, 0+4) un aizsargs Džeks Džonsons (ASV, 3+0), kurš ir turnīra pagaidām labākais vārtu guvējs. Jānis Sprukts (0+3) pagaidām dala 14.vietu, Kaspars Daugaviņš (1+1) – 27.pozīciju.

Guntis Galviņš dala 11.vietu rezultatīvāko aizsargu vidū – 0+2, bet līderis šeit ir jau minētais Džonsons. Ar nopelnīto lietderības koeficientu +3 Guntis ir starp labākajiem arī šajā rādītājā, labāks (+4) tas ir vēl tikai trim Krievijas izlases hokejistiem.

Metienu precizitāte 

Latvija divās spēlēs izdarījusi 48 metienus, no kuriem ceļu vārtos atraduši pieci jeb 9,43%, tas ir 7.vietas vērts rādītājs. Līderi šajā rādītājā – ASV -  no 81 metiena vārtos raidījuši 12 jeb 14,81%.

Vairākums

Vairākumā Latvijas hokejisti realizējuši 28,57% mēģinājumu (2 no 7) – šobrīd 5.labākais rādītājs čempionātā. Līderi krievi gūtos vārtos pārvērtuši četrus no septiņiem vairākumiem (57,14%), divreiz izceļoties arī pret Latviju. Interesanti, ka skaitliskais vairākums pirmajos mačos pagalam nepadodas vadošajām izlasēm – Somijai 0/9, Čehijai 0/7, Kanādai 0/5. Nevienu no sešām iespējām nav realizējuši arī Latvijas nākamie pretinieki itāļi.

Mazākums 

Tikmēr mazākumā Latvijai pārliecinoši vājākais rezultāts – izturēts tikai viens no trim mēģinājumiem pret Krieviju (33%), bet pret vāciešiem mūsējie nenoraidījās ne reizi. Astoņas izlases pagaidām izturējušas visus skaitliskos mazākumus bez vārtu zaudējumiem.

Atvairīto metienu % 

Edgars Masaļskis divās spēlēs ticis galā ar 70 no 77 pretinieku raidījumiem jeb 90,91%, tas ir 14.rādītājs starp visiem vārtsargiem. Līderos šajā rādītājā ir čehs Jakubs Kovars, kā arī abi somu mūri Petri Vehanens un Kari Lehtonens, kuri  visi aizvadījuši pa vienam mačam un atvairījuši visus pretinieku metienus jeb 100%.

Soda minūtes 

Divās spēlēs nopelnītās sešas soda minūtes ļauj Latviju šobrīd saukt par turnīra korektāko komandu, seko Kanāda ar 10 minūtēm, bet trim izlasēm – pa 12. Tikmēr Francija tikusi pie 51 soda minūtes, no kurām 27 nopelnījis Saša Treijē.

Apmeklētība 

Latvijas izlases spēles noskatījušies vidēji 4690 līdzjutēji – 13.vieta. Visvairāk skatītas spēles ar mājinieku Somijas (12604) hokejistu dalību. Čempionātā līdz šim aizvadītās 16 spēles klātienē noraudzījušies vairāk kā 105 tūkstoši hokeja līdzjutēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČ 2012. Kopvērtējums

S grupa
1.Krievija 6 punkti (2 spēlēs)
2.Zviedrija 6(2)
3.Vācija 3(2)
4.Čehija 3(2)
5.Latvija 3(2)
6.Itālija 2(2)
7.Dānija 1(2)

8.Norvēģija 0(2)

H grupa
1.Šveice 6(2)
2.Somija 6(2)
3.ASV 5(2)
4.Kanāda 4(2)
5.Francija 3(2)
6.Slovākija 0(2)
7.Baltkrievija 0(2)
8.Kazahstāna 0(2)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi