Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

PČ statistika: Latvijai labākais vairākums un teicama metienu realizācija

Latvijas hokejisti pēc četrām aizvadītām spēlēm pasaules čempionātā aizvien ir labākie skaitliskā vairākuma realizētāji, bet Miķelis Rēdlihs atrodas turnīra rezultatīvāko hokejistu sešiniekā, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas informācija.

Individuālā statistika: Rezultatīvākie, nedisciplinētākie, vārtu drošība.

Pēc četrām turnīra spēlēm deviņi (4 vārti+5 piespēles) rezultativitātes punkti ir Rīgā dzimušajam Krievijas hokeja izlases uzbrucējam Viktoram Tihonovam, vēl trijniekā atrodas divi citi šīs valstsvienības hokejisti - Aleksandrs Ovečkins (3+5) un Sergejs Plotņikovs (4+3). Ceturto vietu dala vēl viens krievs Daniss Zaripovs un slovāks Mihals Miklīks (pa 2+5), bet sesto pozīciju ieņem M.Rēdlihs, soms Petri Kontiola un zviedrs Joakims Lindstrēms (pa 3+3). Vēl no mūsējiem 12.vietu ieņem Kaspars Daugaviņš (2+3). Netālu aiz labāko trīsdesmitnieka ir Ronalds Ķēniņš (0+4) un aizsargs Artūrs Kulda (3+0), kurš ir sestais rezultatīvākais un labākais vārtu guvējs starp sava ampluā spēlētājiem. Kuldas vidēji 26:25 uz ledus pavadītās minūtes ir arīdzan pārliecinoši ilgākais spēles laiks izlasē.

Pieci hokejisti turnīrā četrās spēlēs guvuši četrus vārtus, bet vēl 11 (arī Kulda un M.Rēdlihs) atzīmējušies ar trim.

Ar četrām rezultatīvām piespēlēm Ķēniņš dala 5.vietu turnīra labāko asistentu vidū, turpat seko M.Rēdlihs un Daugaviņš (pa trim).

Daugaviņam ir ceturtais labākais lietderības koeficients turnīrā (+6), turpat arī M.Rēdlihs (+5) un Ķēniņš (+4). Latvijas izlasē negatīva lietderība ir Georgijam Pujacam (-2), kā arī Andrim Džeriņam, Gintam Meijam un Robertam Lipsbergam (-1).

Ar astoņām soda minūtēm Kaspars ir arīdzan astotais nedisciplinētākais hokejists, bet pirmās divas vietas šajā sarakstā ieņem čehs Jans Kovaržs (27) un Kazahstānas hokejists Aleksejs Vasiļčenko (20).

Kapteinis Herberts Vasiļjevs ne tikai guva skaistus uzvaras vārtus pret ASV, bet čempionātā uzvarējis arī 60,34% iemetienu - 13.vieta.

Runājot par vārtsargiem, mūsējie noslēdz labāko piecpadsmitnieku. Edgars Masaļskis (bilance 2-0) vidēji mačā ielaidis trīs ripas, atvairot 88,68% metienu (47 no 53), bet Kristers Gudļevskis (1-1) zaudējis 4.03 vārtus, atvairot 88,41% (61 no 69).

Komandu statistika: Latvijas vairākums aizvien labākais

Jau sestdienas pudienlaikā Latvija tikies ar Krievijas izlasi. Zīmīgi, ka abas komandas ir līderes skaitliskā vairākuma realizācijā - Latvijai 5 no 14 jeb 35,71%, Krievijai 6 no 20 jeb 30%. Vācija realizējusi tikai vienu no 14 iespējām jeb 7,41%.

Zīmīgi, ka arī metienu realizācijā pirmās divas vietas ieņem krievi un latvieši - pirmie realizē 17,32% metienu (22 no 127), mūsējie 16,16% (16 no 99). Itālija četrās spēlēs realizējusi vien 3 no 56 raidījumiem (5,36%).

Krievija guvusi 22 vārtus četros mačos jeb vidēji 5,5. Tikmēr Latvija un Kanāda dala otro vietu - pa 16 jeb vidēji četras ripas spēlē. ASV hokejisti guvuši 15 vārtus.

Mazākums šajā turnīrā gan nav mūsu izlases stiprā puse - izturēti 71,43% mazākumi (15 no 21), kas ir dalīta 13.vieta kopā ar Kanādu. Itālija izturējusi visus 17 mazākumus (100%), zviedri - 16 no 17 jeb 94,12%. Arī mūsu nākamie pretinieki krievi 17 mazākumos ielaiduši tikai divus vārtus (88,24%).

Latvijas vārtsargi divatā apturējuši 88,52% metienu, kas ir 10.vieta turnīrā. Krievija ir labākā šajā rādītājā (95,87%), ASV - sliktākā (84,69%).

Latvija kopā ar ASV un Kazahstānu ir trešā nedisciplinētākā komanda turnīrā - 52 soda minūtes. Vēl vairāk ir tikai Čehijai (61) un Somijai (58). Vismazāk soda minūšu Vācijai - 22.

Spēles ar Latvijas līdzdalību Minsk Arena vērojuši vidēji 11396 skatītāji, kas aizvien ir vājākais rādītājs starp 15000 ietilpīgajā arēnā spēlējošajām komandām. Domājams, ka spēlēs ar Krieviju un Baltkrieviju šis rādītājs tikai uzlabosies. Vislielākā interese ir par spēlēm ar čempionāta saimnieku baltkrievu dalību (13747), bet Itālijas spēles klātienē vēro vien 4513 skatītāji. Vidēji vienu turnīra maču arēnās vēro 9139 cilvēki.

Lasiet vairāk Diena.lv īpašajā Pasaules čempionāta sadaļā, kur iespējams piedalīties arī prognožu spēlē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi