Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

PČH Statistika:Čempionāts pusē, latvieši starp labākajiem

Latvijas un Čehijas izlašu spēle ceturtdienas vakarā noslēdza pasaules čempionāta 4.kārtu, tādējādi aizvadītas jau tieši puse jeb 32 no 64 spēlēm. Patīkami, ka Latvijas izlase arvien atrodas S grupas labāko četriniekā, tomēr vietu ceturtdaļfinālā varēsim nopelnīt tikai ar labu sniegumu (un, galvenais – punktiem!) atlikušajās spēlēs ar Norvēģiju (sestdien), Dāniju (pirmdien) un Zviedriju (otrdien). Tikmēr atskatīsimies uz turnīra statistiku, kur mūsu hokejisti un izlase vairākos rādītājos ir starp labākajiem.

Individuālā statistika - Indrašis arvien topā! 

Lai gan pret Čehiju punktus iekrāt neizdevās, 21 gadu vecais Miks Indrašis saglabā vietu starp turnīra labākajiem – par latvieti (3+2) rezultatīvāk spēlējuši tikai zviedrs Lui Eriksons un krievs Jevgēņijs Malkins (pa 3+4), Makss Pakioreti no ASV (1+6) un vēl viens zviedrs Henriks Zeterbergs (0+6). Ar trim vārtu guvumiem Miks kopā ar vēl 10 hokejistiem pagaidām dala līderpozīciju. 

Jānis Sprukts (0+4) saglabā dalītu 3.vietu čempionāta labāko piespēlētāju vidū, bet Oskars Bārtulis (1+2) un Guntis Galviņš (0+3) tikai nedaudz atpaliek no čempionāta rezultatīvākajiem aizsargiem, kuri iekrājuši pa četriem rezultivitātes punktiem. Galviņš Latvijas komandā iekrājis labāko lietderības koeficientu (+4), kas ir dalīts 8.rādītājs turnīrā.

Edgars Masaļskis vārtos stājies visās četrās spēlēs, atvairot 124 no 134 metieniem (92,54%) – mūsu vārtsargs pēc šī rādītāja pagaidām ir sestais labākais čempionātā. Vidēji spēlē Edgars ielaidis 2,5 ripas.

Komandu statistika - Latvija reti pārkāpj noteikumus, slikti spēlē mazākumā 

Latvijas hokejisti turnīrā izdarījuši 114 metienus, gūstot 11 vārtus - precizitāte 9,65% ļauj ieņem 7.pozīciju. Šādu pat vietu Latvija ieņem skaitliskā vairākuma realizācijā. Četrās spēlēs izdevies gūtos vārtos pārvērst 25% pretinieku noraidījumu (4 no 16). Tikmēr mazākumā izturam vien 62,5% noraidījumu – sliktāk mazākumā spēlē tikai Kazahstāna (60%) un Francija (54,55%).

Spēlē ar Čehiju Latvija nopelnīja 10 soda minūtes – tikpat, cik iepriekšējās trīs spēlēs kopā. Tādējādi Latvija šobrīd dala korektākās izlases godu ar Kanādu – pa 20 soda minūtēm četrās spēlēs.

Spēļu apmeklētība - Stokholmā skatās tikai mājiniekus 

Spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos arvien ir vienas no vismazāk apmeklētākajām – vidēji 3684 skatītāji. Vēl mazāk līdzjutēju vēro vienīgi Dānijas, Krievijas un Itālijas komandu mačus. Zīmīgi, ka septiņi vājākie rādītāji apmeklējuma ziņā sasniegti Stokholmas apakšgrupā. Šeit līdzjutēji dodas vērot vien mājinieku zviedru sniegumu (9366). Vislielākais skaits fanu arvien sastopams otru čempionāta saimnieku – somu spēlēs (12653).

Pavisam čempionātā aizvadītās 32 spēles klātienē vērojuši teju 192 tūkstoši skatītāju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Zviedrija 12 punkti (4 spēlēs)
2.Krievija 12(4)
3.Čehija 8(4)
4.Latvija 6(4)
5.Norvēģija 4(4)
6.Vācija 3(4)
7.Itālija 2(4)

8.Dānija 1(4)

H grupa
1.Somija 12(4)
2.Kanāda 10(4)
3.ASV 8(4)
4.Slovākija 6(4)
5.Šveice 6(4)
6.Baltkrievija 3(4)
7.Francija 3(4)
8.Kazahstāna 0(4)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi