Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Savickis: Komanda spēlē labāk, nekā to ataino turnīra tabula

"Uzskatām, ka katastrofas nav un ka rezultāts tomēr neatbilst spēles līmenim. Rezultāts varētu atbilst dažu spēļu līmenim. Komanda spēlē labāk, nekā to ataino turnīra tabula," intervijā Dienai pauž _Dinamo Rīga _padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Viņš gan piebilst, ka sportā tā gadās. "Viena komanda uzbrūk, cīnās, bet pretinieks iemet vienu ripu un pēc tam labvēlīgo rezultātu notur. Vērtējums ir tāds, ka izcīnītie punkti mūs, protams, neapmierina. Ja runājam par komandas parādīto sniegumu, tad būšu tolerantāks, jo atsevišķās spēlēs komanda patiešām spēlēja skaisti, spēlētāji atstāj laukumā visus spēkus, un viņiem neko nevar pārmest. Fiziskā sagatavotība ir laba, tikai varbūt pietrūkst taktiskās gudrības, ne tik daudz kopumā, cik atsevišķās spēles epizodēs, lai panāktu labvēlīgu rezultātu," sacīja J.Savickis. 

Viņš uzsver - kluba vadība uzskata, ka treneriem savā darbībā vajadzētu rūpīgāk izsvērt, kur slēpjas neizmantotās rezerves. Piemēram, pēdējā spēlē ar Severstaļ visi skrēja un cīnījās, bet pietrūka idejas, kā panākt pozitīvu iznākumu.

Jautāts, vai kluba vadība atbalsta trenera Pekas Rautakallio propagandēto aktīvo un agresīvo spēli, J.Savickis atbild: "Nevar nepamanīt, ka komanda ir mainījusies. Pretinieks vairs netiek uzlūkots kā "lielais brālis", pret kuru var spēlēt tikai uz pretuzbrukumiem. Tiesa, pagaidām ne viss izdodas. Spēlētāji saka, ka viņi izpilda treneru norādījumus. Treneris tam piekrīt ar piebildi, ka ne vienmēr viss tiekot izdarīts, kā viņš prasa. Runājot jau konkrētāk par spēles stilu, tad pie Šuplera (iepriekšējais Rīgas Dinamo treneris Juliuss Šuplers - aut.) komanda spēlēja vairāk kombicionālu hokeju. Tagad vairāk ir ripas iemešana zonā un pēc tam cīņa pie apmalēm. Iespējams, šajās divcīņās izsīkst spēka rezerves, kuras pēc tam pietrūks uzbrukuma nobeiguma fāzē. Man personīgi šāds spēles stils nepatīk. Manuprāt, šāds kanādiešu stils nav arī produktīvs spēlēšanai uz lielajiem laukumiem. Lai gan, ja komanda iemācīsies spēlēt abus stilus, un varbūt tāds ir Pekas Rautakallio mērķis, jo es redzu, ka treniņos tiek izspēlētas daudzas kombinācijas, tad nākotnē varētu būt arī labs rezultāts. Treneris acīmredzot uzskata, ka spēlētājiem ir jāprot pārvaldīt abus spēles stilus."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena ceturtdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi