Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Slovēņi iepriekš nav klupinājuši

Savstarpējās spēlēs iegūtā pozitīvā bilance un labāka sastāva komplektācija Latviju ļauj uzlūkot kā favorīti izdzīvošanas turnīra pirmajā spēlē pret Slovēniju. Spēles sākums ceturtdien pulksten 17.15 pēc Latvijas laika. Tiešraide TV3.

Četras reizes pēdējo sešu gadu laikā Latvijas un Slovēnijas izlases tikušās atbildīgos turnīros. Visas reizes uzvarējusi Latvija - 2005. gadā olimpiskajā kvalifikācijā Rīgā ar 2:1, 2005. gadā pasaules čempionātā (PČ) Insbrukā ar 3:1, 2006. gada PČ Rīgā ar 5:1 un 2008. gadā PČ Halifaksā ar 3:0. Pēdējās trīs reizes bijušas pasaules čempionāta grupas turnīrā par izvairīšanos no nokļūšanas izdzīvošanas turnīrā.

Slovēņiem sastāvā nav viņu spožākās zvaigznes NHL kluba Losandželosas Kings līdera Anžes Kopitara. Regulārā čempionāta pēdējā spēļu ciklā mačā pret Avalanche Kopitars guva kājas traumu un Stenlija kausa izcīņas mačos nepiedalījās.

Grupas turnīrā Slovēnija izcēlās ar cīņassparu, izrādot nopietnu pretestību Krievijai (4:6) un Vācijai (2:3 «bullīšos»). Pēdējā mačā ar Vāciju vārtos brīnumdaris bija Roberts Krištans, atvairot 58 metienus. Aizsardzībā der pievērst uzmanību 21 gadu vecajam talantam Blažam Gregorkam. Līdzīgi kā Kopitars, arī Gregorks par tramplīnu lēcienam dziļākos ūdeņos izvēlējies Zviedrijas klubu Sodertalje. Uzbrukumā labi zināms ir Tomass Racingers un brāļi Dāvids un Marcels Rodmeni. Ar divām ripām rezultatīvākais ir Bostjans Goličičs. «Spēle ar Vāciju lieti noderēja pārliecības iegūšanai pirms izšķirošajām cīņām. Tā bija laba spēle, un mums ir lepnums par tās iznākumu,» kapteiņa palīgs Mitja Robars noskaņo pārējos nopietnai cīņai par palikšanu hokeja elitē.

Objektīvi izvērtējot spēku samērus, Latvija ir pārāka. Ievērojot disciplīnu un treneru norādījumus, pirmajai barjerai izdzīvošanas turnīrā vajadzētu tikt pāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi