Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Šuplera Sarkanā armija

Interesants fakts: izrādās, ka pirmajās sezonās Rīgas Dinamo - Maskavas CSKA spēles pulcējušas vislielāko apmeklētāju skaitu. Droši vien tāpēc, ka CSKA ir vis, vis, vis titulētākais Krievijas (PSRS) hokeja klubs!

Dibināts 1946.gadā uz varenās Sarkanās armijas sporta kluba bāzes. 32-kārtējs PSRS čempions, 11-kārtējs sudraba medaļu īpašnieks, 20-kārtējs Eiropas čempionu kausa ieguvējs un tā tālāk, un tā joprojām. Nenoliedzams Krievijas hokeja vēsturiskais flagmanis, dzīvā leģenda. Ja te būtu jāuzskaita pasaules pirmā lieluma hokejisti, kuri kādreiz ir spēlējuši šajā klubā, māc aizdomas, ka dažs labs nokavētu šīs dienas spēles sākumu. Te tikai daži no izcilākajiem: Bobrovs, Firsovs, Tretjaks, Mihailovs, Harlamovs, {Fetisovs, Kasatonovs, Krutovs, Makarovs, Larionovs – tiek uzskatīts par visu laiku visu zemju izcilāko hokeja piecinieku}, Bikovs, Homutovs, Gusarovs, Konstantinovs, Kravčuks, brāļi Burē, Fjodorovs, Mogiļnijs, Kamenskis, Habibuļins, Balderis, Zubovs, utt. Šo zvaigžņu kori vairāk kā 20 gadu garumā vadījis viens no izcilākajiem hokeja diriģentiem – Viktors Tihonovs.

Klubs un sastāvs.

Pēdējos gados daudz kas ir mainījies kā pasaulē, tā arī Krievijā. Lai arī Sarkanā armija joprojām ir viena no varenākajām armijām pasaulē, tiešas saistības Krievijas aizsardzības ministrijai ar CSKA sporta klubiem nav – šobrīd varenais basketbola klubs, solīdais futbola klubs un hokeja klubs nav savstarpēji saistīti. Tie izmanto daudz gadu garumā izveidoto zīmolu CSKA, par kuru nevienam pasaulē daudz, gari un plaši nav jāstāsta. Kluba nosaukums CSKA jebkurā sporta veidā izteiks daudz vairāk, nekā piemēram ANŽI futbolā, vai ne?

Nevienam nav noslēpums, ka šīs dienas rīdzinieku pretinieku trenē bijušais Dinamo treneris, slovāks Juliuss Šuplers, kurš atvadoties no Rīgas līdzi sev paņēma savu tautieti Tomašu Suroviju. Slovāku diasporu šajā sezonā papildināja arī vārtsargs Rastislavs Staņa. No leģionāriem komandā ir arī pa vienam zviedram, kanādietim un čeham (Niklass Persons, Dārsijs Vero un Petrs Časlava). Sezonas sākumā klubam pievienojās arī leģendārā Krievijas hokeja zvaigzne Aleksejs Jašins. Interesanti, ka drīz pēc Jašina pievienošanās, masu medijos parādījās informācija, ka klubam ir nopietnas finansiālas problēmas un kluba vadība grasoties lūgt palīdzību Krievijas valdībai. Kārtējais apliecinājums tam, ka loģiku sporta klubu pastāvēšanai Krievijā meklēt nevajadzētu. Spēlētājus nopērk, bet pārējiem var nesanākt algu samaksāt... Kā saka – ambīcijas pirmajā vietā.

CSKA sastāvā šajā sezonā līdera lomu uzņēmušies Sergejs Širokovs (9 vārti, 17 piespēles), Iļja Zubovs (7, 9), Jakovs Rilovs (3,10). Gluži tāpat kā rīdzinieku sastāvā, arī maskaviešu rindās ir uzbrucēji, kas līdz šim vēl nav guvuši vārtus, piemēram, Nikolajs Proņins (24 nospēlētās spēlēs nav guvis vārtus, atdevis 1 rezultatīvu piespēli). Līdz ar to šovakar veidosies savdabīgs duelis – Proņins pret Cipuli. Pastāv taču iespēja, ka kādam izdosies gūt vārtus...

Divcīņa.

Ar šo klubu rīdzinieki triju sezonu laikā tikušies 11 reizes no kurām tikai 4 uzvarējuši (ieskaitot šīs sezonas pirmo tikšanās reizi Arēnā Rīga ar 5:3). Vairākas spēles noslēgušās ar pēcspēles metienu sērijām. Kopš pirmās šīs sezonas spēles maskaviešu rindas pastiprinājuši Aleksejs Jašins un Dārsijs Vero (kurš gan ar rezultivitāti nespīd), taču ierindā būs Deniss Paršins, kurš rīdziniekiem sagādājis daudz nepatīkamu brīžu. Arī Juliuss noteikti būs pielicis maksimālas pūles, lai īpaši motivētu savējos pret komandu, kuru bija vadījis iepriekšējās 3 sezonas. Skaidrs ir tikai viens – tāda pastaiga kā pret Maskavas Spartak šovakar rīdziniekiem nedraud. Būs jāgrauž ledus lai tiktu pie punktiem.

(CSKA pēc aizvadītām 25 spēlēm ir 39 punkti, rīdziniekiem pēc aizvadītām 24 spēlēm ir 32 punkti.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi