Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Žoltoka piemiņas turnīrā Dānijas U20 hokeja izlases vietā spēlēs Liepājas metalurgs

Kļuvis zināms, ka Dānijas hokeja federācija ir atsaukusi savu U20 izlasi no tradicionālā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra, kas sāksies jau 29.augustā. Dānijas junioru vietā turnīrā piedalīsies Latvijas čempionvienība – Liepājas metalurgs, portālu Diena.lv informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Līdz ar Dānijas komandas atteikumu ir mainīts arī turnīra kalendārs, kas uzticīgākajiem līdzjutējiem varētu sagādāt zināmas neērtības. „Neatkarīgi no tā, ka Dānija nav turējusi savu solījumu un atteiksi savu dalību no turnīra, Sergeja Žoltoka piemiņai, turnīrs notiks jau astoto reizi, ” sacīja LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Dānijas U20 hokejisti ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēlējošo Latvijas komandu HK Rīga savā starpā tikās ceturtdien, kad Pasaules kausa izcīņas jauniešu komandām pēdējā grupas mačā ar 4:1 pārāki izrādījās mūsējie. Tiesa, abas komandas jau pirms šīs spēles bija zaudējušas izredzes iekļūt pusfinālā. Ziņas par dāņu atteikšanos spēlēt Žoltoka piemiņas turnīrā parādījušās tieši šīs cīņas laikā, vēsta aģentūra LETA.

No 29.  augusta līdz 1. septembrim Volvo Sporta Centrs ledus hallē Rīgā notiks tradicionālais 8. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs hokejā, kurā piedalīsies Latvijas un Baltkrievijas U20 izlases, Krievijas U-18 hokejisti un Latvijas čempionvienība – Liepājas Metalurgs. Turnīru organizē Latvijas Hokeja federācija ar Rīgas Domes atbalstu. Ieeja uz spēlēm ir bez maksas.

Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs ir viens no Latvijas U-20 izlases gatavošanās posmiem Pasaules U-20 čempionātam elites divīzijā, kas gadu mijā no 26. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Krievijas pilsētā Ufā. Lielākā daļa Latvijas U-20 izlases kandidātu HK Rīga sastāvā galvenā trenera Leonīda Tambijeva vadībā sezonai gatavojās jau no jūlija sākuma. Arī pirms Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra Latvijas U-20 izlase aizvadīs divu dienu treniņnometni.

Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs U-20 komandām tradicionāli augusta beigās tiek organizēts kopš 2005. gada, un Latvijas U-20 izlasei tikai vienu reizi izdevies uzvarēt šajā turnīrā (2008). Pērn Latvijas juniori uzvarēja Dānijas vienaudžus, bet zaudēja turnīra uzvarētājiem Krievijas U-18 izlases hokejistiem un Baltkrievijas U-20 izlasei, un ierindojās trešajā vietā.

Turnīra kalendārs

29.08 17:00 Latvija U20 - Liepājas metalurgs

30.08 12:30 Krievija U18 - Liepājas metalurgs

30.08 16:00 Latvija U20 - Baltkrievija U20

31.08 12:30 Krievija U18 - Latvija U20

31.08 16:00 Liepājas metalurgs - Baltkrievija U20

01.09 12:30 Baltkrievija U20 - Krievija U18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi