Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Zviedrijā un Somijā sākas 76.pasaules čempionāts hokejā

Ar pirmajām sešām spēlēm piektdien Stokholmā un Helsinkos sāksies 76.pasaules čempionāts hokejā augstākajā divīzijā, kurā jau kopš 1997.gada spēlē arī Latvijas valstsvienība. Pirmo reizi kopš 2000.gada ir mainīts turnīra izspēles formāts – katrai no izlasēm garantētas vismaz septiņas spēles, bet pusfinālisti aizvadīs pat visas 10.

Stokholmas apakšgrupā, kurā spēlē arī Latvijas izlase, vēl sacentīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Vācija, Norvēģija, Dānija un Itālija. Savukārt Helsinku grupā spēlēs mājinieki un pašreizējie čempioni somi, kā arī Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Grupu četras labākās komandas savā starpā izspēlēs ceturtdaļfinālus, bet to uzvarētāji – pavisam četras komandas – tiksies Helsinkos, lai noskaidrotu čempionus un pārējos medaļu ieguvējus. Komandām, kas grupā ierindosies 5.-7.vietā čempionāts būs beidzies, bet abu apakšgrupu vājākās komandas nākamgad spēlēs 1.dīvizījas A grupā. Šo komandu vietā nākamgad elitē atgriezīsies Slovēnija un Austrija.

Čempionāta atklāšanas spēlē Helsinkos plkst.12:15 tiksies ASV un Francija, 13:15 Stokholmā spēlēs Vācija un Itālija, bet Kanāda uzņems Slovākiju (16:15, Helsinkos). Plkst. 17:15 Stokholmā Čehija tiksies ar Dāniju, bet plkst.20:15 Helsinkos pašreizējie čempioni somi savā laukumā uzņems Baltkrieviju. Dienas pēdējais mačs risināsies Stokholmā, kur plkst.21:15 zviedri spēlēs ar kaimiņiem norvēģiem.

Latvija pirmo spēli aizvadīs sestdien plkst.17:15, kad Stokholmā tiksies ar Krieviju. Pārbaudes spēlēs pirms divām nedēļām uzvaras tika dalītas uz pusēm – 1:2 un 1:0.

Šis būs pirmais gads, kad pasaules čempionātu kopīgi rīko divas valstis. Zīmīgi, ka Zviedrijā un Somijā pasaules čempionāts notiks arī nākamajā gadā. Vienīgā atšķirība ir, ka šogad izšķirošie mači risināsies Helsinkos, bet pēc gada - Stokholmā.

Helsinkos spēles uzņems 13 500 skatītāju vietas ietilpinošā Hartwall arēna, bet Stokholmā izlases sacentīsies Ericsson Globe arēnā, kur ir vietas 13 850 skatītājiem.

Pirms gada Slovākijā par čempioniem kļuva Somijas hokejisti, kuri finālā ar 6:1 sagrāva zviedrus. Cīņā par bronzu Čehija, kas pusfinālā ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, ar 7:4 pārspēja Krievijas hokejistus, kuriem pusfinālā kāju priekšā pielika Somijas pārstāvji - 3:0.

Latvijas izlases spēļu kalendārs Stokholmas apakšgrupā. 

5.maijs, 17:15, Latvija - Krievija;

6.maijs, 21:15, Vācija - Latvija;

8.maijs, 17:15, Latvija - Itālija;

10.maijs, 21:15, Čehija - Latvija;

12.maijs, 13:15, Norvēģija - Latvija;

14.maijs, 17:15, Latvija - Dānija;

15.maiijs, 21:15, Zviedrija - Latvija


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi