Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

McLaren pilots Batons ātrākais 2013.gada pirmajos F1 testu braucienos

Šodien Spānijā tika aizvadīta 2013. gada F1 sezonas pirmā testu diena, labāko rezultātu Heresas trasē sasniedzot Džensonam Batonam ar jauno “McLaren” formulu.

Lielāko daļu rīta sesijas, izmantojot jaunās “Pirelli” cietākā sastāva riepas, vadībā atradās “Toro Rosso” komandas pilots Daniels Rikjardo, taču pēdējās minūtēs viņš atkrita uz trešo pozīciju. Vispirms vadību iekaroja “Force India” vienīgais līdz šim nolīgtais pilots Pols di Resta, bet mirkli vēlāk uz pirmo vietu pakāpās Romēns Grožāns no “Lotus” komandas.

“Mercedes” komandai šī diena izvērtās neveiksmīga. Niko Rosbergs no rīta veica tikai 14 apļus, pirms formula ar kūpošu aizmuguri trasē apstājās. Vainīga esot bijusi problēma ar elektību, taču vairs šajā dienā Rosbergs trasē neizbrauca un komanda darbu turpinās rīt.

Rīts nepadevās labs arī “McLaren” vienībai, kuras pilots Džensons Batons veica tikai trīs apļus pirms mašīnai salūza degvielas padeves sūknis. Trasē brits varēja atgriezties tikai pēcpusdienā.

Tad arī spēku samēri ievērojami mainījās un dienas labāko rezultātu 1:18.861 pēdējās minūtēs, arī ar cietākajām pieejamajām riepām,  sasniedza rīta neveiksminieks Batons, par spīti tam, ka arī visā dienā kopumā viņš veica tikai 37 apļus, kas ir krietni mazāk nekā galvenie konkurenti.

Sniegumu pēcpusdienā uzlaboja arī Marks Vēbers ar “Red Bull” formulu, ko komanda rūpīgi apsargā no konkurentu acīm – austrālietim otrā vieta, taču līdz Batonam vairāk kā 0.8 sekundes. Trešajā vietā pirmajā dienā palika Grožāns, kurš Batonam zaudēja mazliet vairāk par 0.9 sekundēm.

Di Resta dienas beigās ieņēma ceturto vietu, veicot vairāk apļus par citiem pilotiem – 89.

Debitants Makss Čiltons no “Marussia” komandas tikmēr pēcpusdienā izlidoja no trases un palika pēdējais.

F1 testu braucienu 1. dienas rezultāti
Heresa, Spānija (5. februāris)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi