Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pirelli jaunās riepas padarīs formulas ātrākas

“Pirelli” kompānija ir apliecinājusi, ka jaunās paaudzes Formula 1 riepas nodrošinās ne tikai ātrākus apļa laikus, bet arī vairāk boksu apmeklējumus 2013.gada sezonā.

Jaunajā sezonā “Pirelli” ir spēruši vēl vienu soli uz mīkstāko riepu pusi – šīs sezonas cietākās riepas būšo aptuveni pērnā gada vidējo riepu cietības līmenī. Pēc riepu ražotāja datiem snieguma atšķirības starp riepu tipiem svārstīsies starp 0,6 un 0,8 sekundēm aplī.

Jaunajām riepām būs stingrāka un asāka pleca jeb tā saucamā kantes daļa, kamēr sānu daļas ir padarītas stingrākas un izturīgākas. Tas palielinās termālās nodilšanas tempus un tā rezultātā būs nepieciešami vairāk boksu apmeklējumi – “Pirelli” prognozē vismaz divus ik sacīkstē. Izmaiņas uzlabos vilci un arī maksimālo sniegumu, tādejādi samazinot apļa laikus par aptuveni 0,5 sekundēm.

“Lai iegūtu lielāku saķeri un lielāku saķeres virsmu, mums bija jāveic ļoti būtiskas izmaiņas riepas karkasā,” paziņoja “Pirelli Motorsport” boss Pols Hemberijs. “Tas bija solis radiālo riepu virzienā.”

Jāpiebilst, ka “Pirelli” izmainījuši arī cietāko riepu krāsojumu, lai uzlabotu to atpazīstamību. 2013.gadā cietās riepas tiks marķētas oranžā krāsā, kamēr pērn tās bija ar sudrabotu marķējumu. Pārējo riepu tipu krāsojums paliks nemainīgs.

“Pirelli” prezentācijas laikā Milānā tika paziņots arī par vairākiem citiem jaunumiem: 2013.gada izskaņā kompānija piedāvās testus ar savā rīcībā esošo F1 mašīnu jaunajam GP2 sēriju čempionam. Tostarp par kompānijas goda sūtni ir kļuvis Žans Alezī, kurš ar “Pirelli” riepām startēja Formula 1 čempionātā 1990.gadā “Tyrrell” sastāvā. Iepriekšējā gadā Alezī bija līdzīgā amatā “Lotus Cars” kompānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi