Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Aizvadītās F-1 sezonas gaitā veiktas 1139 apdzīšanas

Aizvadītās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas laikā veiktas 1139 apdzīšanas un 957 pitstopa apmeklējumi, liecina riepu ražotāja Pirelli veiktie aprēķini.

No aizvadītās sezonas 20 sacīkšu posmiem apdzīšanām nabadzīgākais bija Monako Grand Prix posms, kurā savas pozīcijas ar manevru palīdzību uzlaboja tikai 12 formulas, kamēr apdzīšanām bagātākās bija sezonas pēdējās sacīkstes Brazīlijā - tajās formulas vietām mainījās 147 reizes.

Jau ziņots, ka Brazīlijas Grand Prix vācietis Sebastjans Fetels (Red Bull) finišēja sestajā vietā, bet ar to bija pietiekami, lai apsteigtu savu vienīgo konkurentu cīņā par titulu - Ferrari spāņu pilotu Fernando Alonso.

Sezonas noslēgumā Fetels izcīnīja 281 punktu un par trim punktiem apsteidza Alonso, kļūstot par visu laiku jaunāko F-1 trīskārtējo pasaules čempionu.

Sausos apstākļos apdzīšanām bagātākās bija sacīkstes Ķīnā - 90 reizes.

Savukārt no 957 pitstopiem vairākums bija veltīts riepu maiņai. Vidēji vienās sacīkstēs boksus piloti apmeklēja 47,9 reizes jeb 1,9 reizes katram braucējam.

Lietus ietekmētajās Malaizijas Grand Prix sacīkstēs boksos piloti devās 76 reizes jeb pa trim reizēm katrs, bet ātrāko boksu apmeklējumu veica brits Džensons Batons (McLaren-Mercedes) Vācijas Grand Prix laikā - tikai 2,31 sekundē.

Kā ziņots, trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja soms Kimi Raikonens ("Lotus"), kurš tika pie 207 punktiem, viņam ar attiecīgi 190 un 188 punktiem sekoja abi "McLaren-Mercedes" britu braucēji Lūiss Hamiltons un Batons, bet sestais ar 179 punktiem bija Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas.

Tikmēr Konstruktoru kausā "Red Bull" izcīnīja 460 punktus un par 60 punktiem apsteidza "Ferrari". Vēl par 22 punktiem mazāk bija "McLaren-Mercedes", bet ceturtā ar 303 punktiem bija "Lotus" vienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi