Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Hamiltons pāriet uz Mercedes GP komandu; Šūmahera karjeras turpinājums neskaidrs

Pirmās formulas (F-1) komanda Mercedes GP piektdien apstiprināja, ka septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera vietā tās sastāvā nākamajā sezonā brauks 2008.gada pasaules čempions Lūiss Hamiltons.

Pirms tam jau iepriekš piektdien Hamiltona līdzšinējā komanda McLaren-Mercedes bija paziņojusi, ka viņa vietā nākamajā sezonā tās sastāvā brauks meksikānis Serhio Peress, kurš līdz šim pārstāvēja Sauber vienību.

"Lūiss aizstās Mihaelu Šūmaheru, kurš iepriekšējo trīs gadu laikā komandas attīstībā devis ievērojamu ieguldījumu," teikts Mercedes GP paziņojumā.

Pēdējā laikā tieši Hamiltona un Šūmahera turpmākais liktenis bija divi F-1 aktuālākie jautājumi - Šūmahers nav sniedzis atbildi, vai turpinās karjeru, bet Hamiltons neapstiprināja, ka pāries uz Mercedes GP, kas viņam piedāvājot daudz izdevīgākus līguma nosacījumus.

Pagaidām nav nekādu pazīmju, ka 43 gadus vecais Šūmahers varētu turpināt karjeru arī nākamajā sezonā.

"Vēlu Lūisam visu labāko un arī komandai sasniegt to, uz ko esam gājuši, būvējot komandu," Šūmahers paziņojumā atzina, ka izbaudīja trīs gadus Mercedes GP rindās, kaut atzina, ka gaidījis labākus rezultātus. "Vēlos pateikties komandai par uzticēšanos un visiem puišiem par atdevi. Tagad koncentrēšos nākamajām sacīkstēm."

Kā ziņots, Šūmahers savu pēdējo pasaules čempiona titulu izcīnīja 2004.gadā, bet 2010.gadā atsāka karjeru un pievienojās Mercedes GP vienībai. Pagājušajā sezonā viņš izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Pats Hamiltons pāriešanu uz Mercedes GP nosaucis par "jaunu izaicinājumu".

Hamiltona līgums ar Mercedes GP tiks noslēgts uz trim gadiem. Laikraksts Guardian piebilst, ka Hamiltons gadā pelnīs aptuveni 15 miljonus mārciņu (13,2 miljonus latu), kā arī bonusus. Arī McLaren-Mercedes rindās brits pašlaik "uz papīra" pelna aptuveni tikpat, tomēr vairāku papildu punktu dēļ, kā, piemēram, aizlieguma piesaistīt privātos sponsorus, īstenībā viņš saņem mazāk.

Ar McLaren-Mercedes komandu Hamiltons bijis teju visu savu karjeru. F-1 viņš debitēja 2007.gadā, un jau pirmajā sezonā britam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai triumfētu kopvērtējumā. Savā otrajā sezonā viņš arī ieguva pirmo titulu karjerā, bet nākamajos gados vienmēr palicis ceturtais vai piektais.

Arī šosezon Hamiltons pašlaik ar 142 punktiem 14 sacīkstēs ieņem ceturto vietu kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi