Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +31 °C
Skaidrs
Svētdiena, 25. augusts
Patrīcija, Ludis, Ludvigs, Ivonna, Patriks

Ilgi gaidītais notikums

Tikai 15 gadi ir veltīti šai nedēļai, ko mēs startējam šodien, – Tet Rally Latvia direktors Raimonds Strokšs pasaules rallija posma čempionāta (PČ) priekšvakarā atgādināja, cik daudz darba jāiegulda, lai sarīkotu tik vērienīgu pasākumu. Sacensības sāksies ceturtdien pulksten 7.30 ar ātrumposmu SD Cimdenieki Dienvidkurzemes novadā un noslēgsies svētdienas pēcpusdienā arī Dienvidkurzemē.

Pirmo reizi Latvijā notiks visaugstākā līmeņa rallija sacensības. "Ārkārtīgi daudz cilvēku ir ieguldījuši milzīgu daudzumu enerģijas, lai tas viss notiktu. Šobrīd ārā ir gūzma ar cilvēkiem, kas būvē visus objektus un norises vietas. Mums priekšā ir izaicinājumu pilna nedēļa, un es tiešām aicinu jūs visus to izbaudīt. Mūsu cilvēki šobrīd ir ļoti motivēti, viņi strādā kā mašīnas. Ja vajag, strādā arī naktīs, un man personīgi šī ir viena no lielākajām balvām – redzēt, cik daudziem cilvēkiem tas ir svarīgi un ko viņi ir gatavi darīt pasākuma labā. Ātrumposmi ir fenomenāli, mēs esam izdarījuši visus priekšnosacījumus, lai visiem sportistiem šī būtu lieliska nedēļa," Strokšs iesaka baudīt ralliju, bet atgādina arī par drošības noteikumiem. "Skatītājiem jāapzinās, ka mēs esam izanalizējuši un izplānojuši katru rallija metru līdz pēdējam sīkumam, kur skatītāji drīkst stāvēt un kur nedrīkst. Ņemiet vērā, ka būs ļoti daudz cilvēku, visticamāk, nāksies pastāvēt sastrēgumos vai paiet garāku gabalu no stāvvietas līdz skatupunktam. Galvenais lūgums mūsu skatītājiem – atcerieties, ka drošība ir pirmajā vietā. Lūdzu, ievērojiet mūsu sagatavoto plānu, un trīs galvenās lietas, kas jāatceras, ir: 30 minūtes pirms ātrumposmu starta ir aizliegts pārvietoties pa sacensību trasi, zaļā lente nozīmē, ka tur var stāvēt. Ja neredzat zaļu lenti, tad tur stāvēt nedrīkst. Un trešā lieta – klausiet mūsu tiesnešu norādījumus un esiet pacietīgi. Lai visiem šos svētkus sagādātu, aicinu ievērot šos galvenos noteikumus."

Tikmēr rallija braucēji steidz iepazīst trases līkločus. "Šorīt jau paspējām iepazīties ar Biķernieku trases ātrumposmu, savukārt pēc preses konferences pa taisno dosimies uz Tukuma novadu, lai turpinātu trases pierakstīšanu," Latvijas cerība Mārtiņš Sesks rūpīgi gatavojas atbildīgajam eksāmenam pašu mājās. "Lai arī tas ir māju rallijs, gandrīz katru nakti mēs paliekam citur – Rīgā, Skrundā, Liepājā, atkal Rīgā un Liepājā –, tā ka arī mums ir viens varens ceļojums. Protams, ka mājas sienas mums noteikti palīdz, bet kādā brīdī tas arī uzliek papildu pienākumus. Mūsu galvenais uzstādījums ir būt mierīgiem, braukt droši un parādīt savu stabilitāti."

PČ rallija sacensības pēc Biķerniekiem turpināsies Tukuma, Talsu, Kuldīgas un Liepājas apkārtnes ceļos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi