Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Kāpj uz lielās skatuves

Seska un Franča ekipāža Polijā debitē Rally1 klasē pasaules čempionātā.

Vēsturisku soli pasaules autosporta elitē spēruši Mārtiņš Sesks un Renārs Francis, kuru ekipāža ceturtdien debitēja pasaules rallija čempionāta (WRC) spēcīgāko automašīnu Rally1 klasē. Iesildošajā pirmajā posmā latvieši sāka ar devīto vietu Mikolajku autodromā. Lai gan ekipāžai ir ambīcijas sasniegt labu rezultātu arī Polijas ceļos, tās galvenais uzdevums ir sagatavoties pēc pāris nedēļām gaidāmajam WRC posmam Latvijā.

Seska/Franča ekipāža Polijas rallijā startē ar M-Sport Ford rūpnīcas bezhibrīda Rally1 automašīnu, kas ir mazliet mazāk jaudīga par sacensību vadošo sportistu spēkratiem, tomēr spēcīgāka par viņu līdz šim ierastajām mašīnām. "Fiziskās sajūtas ir grūti izstāstīt, to var tikai piedzīvot un izbaudīt. Tas ātrums, ar kādu var traukties cauri līkumiem un līkumu sasaistēm, no malas vai kabīnes video var likties superātrs vai nereāls, bet iekšā automašīnā tas liekas loģisks," pēc nedēļu iepriekš treniņos Igaunijā aizvadītajiem treniņiem sajūtās dalījās Sesks. "Protams, to tempu, ko attīstījām treniņos, pārcelt uz sacensību režīmu būs nākamais izaicinājums." 24 gadus vecais sportists neslēpa, ka pie jaunajiem apstākļiem vēl būs jāpierod treniņos Polijā, ko apliecināja ceturtdien sasniegtie rezultāti. Shakedown treniņā tika sasniegts piektais labākais rezultāts, turklāt katrā no četriem veiktajiem braucieniem rezultāts ar katru reizi bija arvien labāks. Aiz Latvijas ekipāžas palika pat tādi meistari kā Elfins Evanss un Kalle Rovanpere.

Pēc otrās vietas izcīnīšanas pērnajā Eiropas rallija čempionātā Sesks un Francis pirmo reizi piedalās WRC spēcīgāko automašīnu klasē. Tieši viņi pirms gada triumfēja Polijas rallijā, kad tas bija daļa no Eiropas rallija čempionāta, taču nu šis posms atgriezies WRC kalendārā. Sesks neslēpj, ka iepriekšējā pieredze var būt viņa priekšrocība arī šajā nedēļas nogalē. "Vai tas šoreiz nospēlēs mūsu labā, vēl ir grūti pateikt. Ir pāris ātrumposmi, kas ir tādi paši kā iepriekšējā gadā. Iespējams, tajos būs mazliet vienkāršāk, bet, nu, redzēsim. Nav nekādu lielu gaidu," sportists norādīja, ka šajā rallijā svarīgākais ir pielāgoties ātrumiem un konkurencei pirms jūlija vidū gaidāmā nākamā posma, kas pirmo reizi vēsturē zem WRC izkārtnes notiks Latvijā. 

Sacensību programma ceturtdienas vakarā tika atklāta ar 2,5 kilometru distanci Mikolajku autodromā. "Tas nozīmē, ka tas tiešām ir noticis? Tiešām esam debitējuši!?" ar platu smaidu televīzijas intervijā par ilgi gaidīto debiju jokoja Mārtiņš, kurš sacensību pirmajā posmā sasniedza devīto labāko laiku 3,7 sekundes aiz līdera igauņa Ota Tenaka. Kopā uz startā stājās 26 ekipāžas. Tiesa, ne viens no pasaules vadošajiem braucējiem Sebastjēns Ožjē, kurš dienu pirms sacensību sākuma trases pierakstīšanas treniņos cieta sadursmē ar vietējo satiksmes automašīnu. Smagu seku avārijai neesot, tomēr ārsti ieteikuši francūzim nepiedalīties sacensībās šonedēļ.

Sacensības ar otro ātrumposmu turpināsies piektdienas rītā pulksten 9.45, bet noslēgsies svētdienas pēcpusdienā turpat, Mikolajkos

Autosports

Polijas WRC ātrumposmi

28.VI 9.45, 11.20, 12.10, 15.05, 16.40, 17.30, 20.00

29.VI 9.30, 10.45, 11.35, 14.25, 17.00, 18.15, 19.05

30.VI 10.00, 11.05, 13.20, 15.15

Tiešraides Go3 Sport 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi