Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas motokrosa izlase Nāciju krosā iekļūst galvenajā finālā

Latvijas motokrosa izlase, kurā startē Ivo Šteinbergs, Matīss Karro un Lauris Freibergs, sestdien ASV veiksmīgi aizvadīja 64. Nāciju motokrosa kvalifikācijas sacensības, tiekot A finālā, aģentūru BNS informē Latvijas motokrosa federācijas preses dienests.

Denveras tuvumā esošajā Leikvudā finālbraucieniem kvalificējās 19 labākās komandas no 30 startējušajām. Latvijas motokrosisti kvalifikācijā uzrādīja 15. labāko rezultātu. Pirmie bija mājinieki ASV motokrosisti, aiz sevis atstājot Vāciju, Puertoriko, Beļģiju un Franciju.

MX1 klasē Ivo Šteinbergs finišēja 17. vietā, MX2 klasē Matīss Karro bija septītais ātrākais sportists, bet MX Open klasē Lauris Freibergs no 20.vietas startā spēja pacelties līdz 18. vietai. Katras valsts izlases divi labākie komandas braucēju rezultāti tika summēti un 19 komandas, kurām bija vismazāk punktu iekļuva A finālā.

Pārējās komandas svētdien cīnīsies par vietām B finālā, kurā labākā vienība rezultātu kopsummā tiks kā 20. komanda uz A finālu. Svētdien A finālā notiks trīs braucieni: MX1 + MX2, MX2 + MXOpen un MX1 + MXOpen. Katrs dalībnieks iegūst tik punktus, kāda viņam ir vieta braucienā. Katrai izlasei summēs piecus labākos rezultātus.

Latvijas komandas menedžeris Arvīds Šteinbergs no sacensību vietas ziņo, ka Latvijas motobraucēji, lai arī gaisa temperatūra Leikvudā ir +26 grādi un sacensības norisinās 2000 metrus virs jūras līmeņa skaistu kalnu ieskautā ieplakā, jūtas labi.

"Amerikāņi sacensības noorganizējuši visaugstākajā līmenī. Pirmais uzdevums izpildīts, esam uzrādījuši ļoti labu rezultātu un kvalificējušies A finālam. Tā kā gan Matīss, gan Ivo, gan Lauris ir sportisti, kuri guvuši pieredzi pasaules mēroga sacensībās, šī trase viņiem grūtības nesagādāja. Priekšā galvenais uzdevums - labi nobraukt A fināla braucienus," norāda menedžeris.

Pērn Latvijas motokrosisti šādā pat sastāvā Nāciju krosā ierindojās 17. vietā.

2014. gadā gadskārtējais Nāciju motokross risināsies Ķeguma trasē ''Zelta zirgs''.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi