Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Motobraucējs Karro traumas dēļ nestartēs vismaz trīs mēnešus

Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro kārtējās traumas dēļ nestartēs vismaz trīs nedēļas un izlaidīs nākamo pasaules čempionāta posmu.

Pēc plaukstas locītavas lūzuma Karro izlaida šīs sezonas pirmos divus pasaules čempionāta posmus, bet turpinājumā viņš sekmīgi atgriezās sacensību apritē. Tomēr pagājušajā nedēļā notikušajā Portugāles posmā latvietis atkal traumējis iepriekš lauzto rokas locītavu. 

Pirmo kritienu Karro piedzīvojis jau sestdien notikušajā kvalifikācijā, bet tas netraucēja stāties pie sacīkšu barjeras. 

"Svētdien pirms starta jutos labi un biju gatavs startam. Lai arī pirmajā braucienā startēju no sliktas vietas, starts padevās ļoti labs - apmēram septītā vieta. Taču otrajā līkumā viens pirms manis sapiņķerējās un es ar vienu citu sportistu nokritu," Karro preses sekretārs Mārtiņš Jankovskis citē sportista teikto. "Turpinājumā bija grūti uzņemt braukšanas ritmu, taču cīnījos, cik varēju. Biju pakāpies uz 13.vietu, taču pēdējā aplī pieļāvu kļūdu un pēc lēciena ar pilnu gāzi ieskrēju trases nožogojumā. Brauciens man bija beidzies. Biju viss vienos zilumos, kā arī ļoti sasitu iepriekš salauztās rokas locītavu." 

Šajā braucienā Karro tika klasificēts 20.vietā un saņēma vienu pasaules čempionāta ieskaites punktu, tomēr otrajā braucienā viņš uz starta vairs neizgāja. 

"Pēc pirmajām pārbaudēm bija labas ziņas, taču, aizbraucot uz Nīderlandi, tā vairs nebija," stāsta Karro. "Ārsts atrada mazu plaisu locītavā blakus vecajai traumai. Uzlika ģipsi, ar kuru tagad jāstaigā desmit dienas. Šī brīža prognozes, ka man būs jāizlaiž vismaz trīs nedēļas." 

Līdz ar to braucējs nestartēs nākamajā Anglijas čempionāta posmā un pasaules čempionāta posmā Brazīlijā, kas risināsies 19.maijā. 

Zīmīgi, ka Portugālē traumas guva arī vairāki ļoti pazīstami sportisti - nokrist pamanījās gan trīskārtējais šī posma uzvarētājs Klemāns Desaijs no Beļģijas, gan arī seškārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli. 

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem MX1 klasē pārliecinošā līderpozīcijā ar 280 punktiem atrodas Kairoli, bet no latviešiem Augusts Justs ar 43 punktiem ieņem 19.vietu, par četriem punktiem apsteidzot Karro, kurš atrodas pozīciju zemāk. Savukārt Ivo Šteinbergs ar vienu punktu ieņem 36.vietu. 

Tikmēr MX2 klasē Roberts Justs ar trim punktiem atrodas 34.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi