Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sesks un Francis Polijā finišē trešie

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Mobilais Telefons atbalstītā rallija pilota Mārtiņa Seska ekipāža Švidņicas rallijā Polijā finišēja augstajā trešajā vietā. Startējot ar salīdzinoši mazjaudīgāko Škoda Fabia R4 Rally2Kit Sesks/Francis uzrādīja lielisku ātrumu un cīņas sparu, veiksmīgi konkurējot ar jaudas ziņā pārākām ekipāžām, vēsta komanda.

Mārtiņš Sesks: “Rajd Świdnicki piedalījāmies pirmo reizi, tāpēc mums nebija īpašu gaidu. Kopā ar Proracing un R4Litus rūpīgi gatavojāmies un pielāgojām automašīnu sacensībām. Tāpat liela nozīme bija riepu ražotāja MRF riepām. Jau pirmajos sacensību ātrumposmos redzējām, ka braucam labā tempā un esam labi pastrādājuši pirms rallija. Atlika vien turpināt spiest gāzi grīdā un braukt ātri. Mazliet kļūdījos ar riepu izvēli uz noslēdzošajiem posmiem, tomēr esam gandarīti, ka uz asfalta seguma veiksmīgi konkurējām ar tehniski pārākām ekipāžām un izcīnījām trešo vietu.”

Švidņicas asfalta rallija pirmajā dienā sportisti veica četrus ātrumposmus un kopvērtējumā dienu noslēdza trešajā vietā. Sacensību otrajā dienā, kad nācās veikt pavisam deviņus ātrumposmus, Sesks / Francis uzrādīja lielisku ātrumu un cīņas sparu pret jaudas ziņā pārākām ekipāžām. Lai gan pēc SS6 liepājnieki atkrita uz ceturto vietu, SS7  Sesks / Francis atguva trešo pozīciju un divreiz, tostarp noslēdzošajā Power Stage, uzrādīja otro labāko rezultātu.            

Polijas rallija čempionāta pirmo posmu Sesks/ Francis izmantoja, lai labāk sagatavotos maija sākumā gaidāmajam ERČ posmam Kanāriju salās, un sacensību kopvērtējumā finišēja augstajā trešajā vietā. Uzvaru Svidņicas rallijā svinēja  vairākkārtējs Polijas rallija čempions Gregorzs Gržibs (Škoda Fabia Rally2 evo), sekotāju Silvesteru Pļačitku (Škoda Fabia Rally2 evo) apsteidzot par 14,8 sekundēm. Sesku / Franci no uzvarētājiem šķīra 45,1 sekunde.  

Liepājnieku nākamais starts būs ERČ sezonas otrajā posmā Rally Islas Canarias (4.-6.maijs), bet maija beigās – ERČ trešajā posmā 79.Rajd Polski ORLEN (19.-21.maijs).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi