Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Šūmahers Spa aizvadīs 300. F-1 Grand Prix posmu karjerā

Jau pēc nedēļas F1 atgiežas apritē pēc vasaras brīvdienām un turklāt kādā trasē – Beļģijas Spa Frankošamps, kas nupat ir pagarinājusi savu līgumu ar Berniju Eklstonu vēl uz trim gadiem un tādejādi paliks F1 kalendārā līdz pat 2015.gadam ieskaitot.

Stāsts šoreiz gan būs par Šūmaheru, kuram Spa trase ļoti ir īpaša – Beļģijas aplī viņš aizvadīja savu debijas sacīksti Formulā 1 un tas bija pirms 21 gada. Turklāt Spa 1992.gadā vācietis izcīnīja arī savu pirmo uzvaru Formulā 1.

“Spa ir kā mana viesistaba,” paziņoja Šūmahers. “Personīgi man tā noteikti ir trase numur viens pasaulē. Tas jau kļūst pārdabiski, ka tieši Spa man notiek visi īpašie gadījumi: debija, pirmā uzvara, tituls un turklāt vēl daudz lieliskas sacīkstes.”

Tāpēc šķiet tikai loģisksi un pareizi, ka arī savu 300. Grand Prix sacīksti es svinēšu Spa trasē,” atzina Šūmahers, kuram šajā sezonā bijušas pietiekami daudz tehniskas problēmas un vajājušas neveiksmes. “Esmu lepns, ka kļūšu tikai par otro F1 pilotu vēsturē, kuram ir izdevies pārkāpt šim slieksnim. Nav šaubu, ka mums priekšā būs ļoti jauka nedēļas nogale, jo nevar aizmirst, ka arī pērn šeit mums bija ļoti labs sniegums.”

Jāatzīmē, ka otrs pilots, kurš ir pārkāpis šai 300 GP posmu robežai ir Rubenss Barikello, kura kontā 326 GP sacīkstes. Interesanti, ka brazīlietis Spa trasē 2010.gadā aizvadīja savu 301.GP posmu.

Tostarp Šūmahers Beļģijas GP sacā karjerā ir uzvarējis sešas reizes – vairāk nekā jebkurš cits pilots. Līdz šim F1 karjerā vācietis ir piedalījies 299 GP posmos, lai gan divos no tiem nav izgājis uz starta: 1996.gada Francijas GP viņam radās dzinēja problēma jau iesildīšanās aplī, bet 1999.gada Lielibritānijas GP viņs’nepiedalījās atkārtotajā startā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi