Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Šūmahers vēl neziņā par turpmāko karjeru

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaels Šūmahers no Vācijas pašlaik ir neziņā par savu turpmāko karjeru, uzsvērusi viņa aģente Sabīne Kēma.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas izskaņā notikušajās rokādēs uz Šūmahera pašlaik pārstāvēto Mercedes GP komandu pārgāja līdzšinējais McLaren-Mercedes pilots brits Lūiss Hamiltons, bet viņa vietā nākamajā gadā brauks meksikānis Serhio Peress, kurš pašlaik pārstāv Sauber.

Līdz ar to 43 gadus vecais Šūmahers palicis bez komandas nākamajai sezonai, bet līdz šim par interesi piesaistīt pieredzējušo braucēju nākamajai sezonai publiski izteikusies vien bez pilota palikusī Sauber komanda.

"Ja viņš to būtu vēlējies, Šūmahers šovasar varēja pagarināt līgumu ar Mercedes GP," uzsvērusi Kēma. "Tobrīd viņš nebija drošs, vai vēlas to darīt. Šajā ziņā nekas nav mainījies."

Zīmīgi, ka iepriekš pagājušajā mēnesī Itālijas Grand Prix laikā klātesošie bija novērojuši ilgstošas pārrunas starp Kēmu un Sauber vienības dibinātāju Pēteru Zauberu, kurš ir tuvs Šūmahera draugs. Tāpat medijos izskanējušas runas par iespējamu vācieša atgriešanos Ferrari komandā.

Pats Šūmahers pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmās Japānas Grand Prix izcīņas atzinis, ka pagājušās nedēļas jaunumi nav iespaidojuši motivāciju, jo Sudzukas posms ir viens no viņa mīļākajiem.

"Es izbaudu šo trasi. Tajā ir sekcijas, kas kļūst par īstu izaicinājumu pilotam," atklājis vācietis, stāstot, ka viņam patīk arī japāņu līdzjutēji un vietējais ēdiens. "Būtu lieliski, ja izdotos veiksmīgi nostartēt šajā trasē, tomēr mani ierobežos desmit starta vietu sods."

Šūmahers Sauber komandu pārstāvēja 1990.gadā, kad trīs sacīkstēs piedalījās World Sportscar čempionātā. Tas notika gadu pirms viņa debijas F-1.

Kā ziņots, Šūmahers savu pēdējo pasaules čempiona titulu izcīnīja 2004.gadā, bet 2010.gadā atsāka karjeru un pievienojās Mercedes GP vienībai. Pagājušajā sezonā viņš izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Savukārt šosezon leģendārais vācietis ticis pie 43 punktiem 14 sacīkstēs, kas pašlaik dod 12.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mihaels Šūmahers

Vecums: 43

Tautība: Vācietis

F-1 kopš: 1991.gada

Sacīkstes: 302

Uzvaras: 91

Pjedestāli: 155

Punkti: 1560

Komandas:  Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes GP

Šūmahers ir septiņkārtējs pasaules čempions (1994, 1995, 2000-2004). No 2007. līdz 2009.gadam viņš aktīvajām pilota gaitām bija metis mieru, bet 2010.gadā atgriezās F-1 sacīkstēs Mercedes GP komandas sastāvā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi