Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vēbers Silverstonā ar riepām nekļūdījās

Pēc divām lietus un tā radītā haosa dienām Silverstonas trasē, svētdiena komandas sagaidīja ar saulainu un pat karstu laiku. Tieši šīs krasās laika apstākļu izmaiņas neļāva Fernando Alonso izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas, jo Red Bull komanda ar Marku Vēberu priekšgalā precīzāk uzminēja riepu stratēģiju sacīkstei.

Vārds uzminēja būs tieši vietā, jo brīvajos treniņos un, protams, arī lietus pārtrauktajā kvalifikācijā pilotiem nebija daudz sausas trases laika un līdz ar to bija maz informācijas par to, kā uzvedas abi sausam laikam domāto riepu tipi. Sākotnējā Pirelli prognoze, ka mīkstās riepas būs par sekundi ātrākas nekā cietās, nebija pareiza, taču to Ferrari uzzināja tikai sacīkstes izskaņā, kad bija jau par vēlu.

Sacīkstes gaitā trases temperatūra bija ļoti augsta, sasniedzot pat 35 °C, un kombinācijā ar Silverstonas trases ātrajiem līkumiem tas bija pārāk smags pārbaudījums mīkstākajam tipam, kuru savam pēdējam sacīkstes nogrieznim izvēlējās Alonso. Arī Vēbers un Red Bull uz izšķirošo daļu saglabāja cietāko riepu tipu, kurš veiksmīgāk spēja tikt galā ar ātrā otrā trases sektora sānu slodzēm un nodrošināja Vēberam munīciju uzbrukumam sacīkstes izskaņā.

Alonso šoreiz paveicās ar otro vietu, jo nebija tālu līdz Red Bull dubultuzvarai. Sebastians Fetels startā iesprūda aiz Mihaela Šūmahera «vilciena», tomēr agrāks boksu apmeklējums un cietākā sastāva riepu izmantošana ļāva viņam pacelties uz trešo vietu finišā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi