Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Miļkevičs: Vieglatlēti Latvijā pārsvarā ir amatieri, un sacensību šogad mums vairs nav

Šobrīd vieglatlētiem, kuri Latvijā pārsvarā ir amatieri, sacensību nav, un mākslīgā veidā Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) nenotikušos Latvijas čempionātus nerīkos, otrdien sarunā ar ziņu LETA teica LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Jau ziņots, ka otrdien Ministru kabinets atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt organizēt sporta pasākumus, ka arī aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās, pamatojot ar to, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību.

Ierobežojumi netiks attiecināti uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu un komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem, kā arī uz starptautiskiem sporta pasākumiem un komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

"Mums līdz 1.janvārim nekādu sacensību nav," par amatieru sacensību aizliegumu sacīja LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. "Tāpēc šobrīd mums tas nav aktuāli."

Salīdzinot atļaušanu startēt komandām un nestartēt individuālajiem sporta veidiem, LVS ģenerālsekretārs norāda, ka komandu sporta veidos virslīgā pārsvarā ir profesionālas komandas.

"Vieglatlētikā mums nav profesionāļu. Mums nav vieglatlētikas līgu, kuras darbojas uz līgumu pamata," viņš skaidroja atšķirību. "Latvijā pārsvarā visi ir amatieri, jo nauda tiek pelnīta sacensībās ārvalstīs. Turklāt starptautiskas sacensības taču ir atļautas arī pie mums. Tādā gadījumā mēs, piemēram, varētu noorganizēt "Rīgas kausu" sacensības ar viesiem no citām valstīm, ja tās būtu paredzētas šajā laikā."

Viņš pieļauj, ka vasaras sezonas laikā LVS prasītu pamatotu skaidrojumu no noteikumu ieviesējiem, ar ko virslīgas sporta spēļu komandas atšķiras no "Sportland" kausa vai Latvijas čempionāta sacensībām vieglatlētikā.

Tas, ka šobrīd sporta spēļu klubiem ir atļauts turpināt savas sacensības, Miļkevičam nav pārsteigums, "jo virslīgu komandām apakšā ir liela nauda, tām ir liels budžets".

Tā kā aizliegums pagaidām noteikts līdz 6.novembrim, vieglatlētiem ir laiks, lai pavērotu, kā funkcionē pieņemtā kārtība, un lai sagatavotu LVS argumentus, ja aizliegums sportot tiks saglabāts ilgāk par 6.novembri.

Pirms dažām dienām vieglatlētus skāra vēl viens Ministru kabineta lēmums - atcelt "Rimi" Rīgas maratonu, kuram šogad apritēja 30 gadu jubileja.

"Šogad Latvijas čempioni maratonā netiks noskaidroti," par valdības atcelto Rīgas maratonu, kurā vajadzēja noskaidrot Latvijas čempionāta medaļniekus maratona distancē, sacīja Miļkevičs. "Arī ziemas čempionāts mešanu disciplīnās nenotika. Tāpat arī Eiropas čempionāts un olimpiskās spēles šogad nenotika. Tāpēc arī Latvijas meistarsacīkstes var nenotikt."

Ja tādi ir apstākļi, kaut ko mākslīgi darīt nav mūsu mērķis, sacīja LVS ģenerālsekretārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi