Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Varholms Stokholmā tuvu pasaules rekordam 400 metru barjerskrējienā

Divkārtējais pasaules čempions no Norvēģijas Karstens Varholms svētdien Dimanta līgas posmā Stokholmā kļuva par otro visu laiku ātrāko 400 metru barjerskrējiena veicēju pasaulē.

Par spīti tam, ka pēdējais šķērslis varēja tikt pārvarēts labāk, 24 gadus vecais norvēģis hronometru apstādināja 46,87 sekundēs, uzlabojot savu 14.augustā Monako sasniegto Eiropas rekordu 47,10 sekundes un tuvojoties amerikāņa Kevina Janga 1992.gadā sasniegtajam pasaules rekordam 46,78 sekundes.

Pusotru stundu vēlāk Varholms atgriezās stadionā, lai uzvarētu 400 metru gludajā distancē, finišējot pēc 45,05 sekundēm.

800 metros tukšajā stadionā saskaņā ar veselības un drošības protokoliem koronavīrusa dēļ teicamu rezultātu sasniedza vēl viens pasaules čempions ASV skrējējs Donavans Braziers, kurš finišēja pēc minūtes un 43,76 sekundēm, apsteidzot Kanādas pārstāvi Marko Aropu, kurš skrēja 0,91 sekundi ilgāk.

Tai pašā laikā vīriešu pasaules rekorda īpašnieks telpās Armands Duplantis izcīnīja uzvaru mājās, pārlecot 6,01 metru, kas ir pasaules labākais rezultāts stadionā šajā vīrusa skartajā sezonā.

Vīriešiem 1500 metros uzvarēja pasaules čempions no Kenijas Timotijs Čeruijots, kurš ar laiku trīs minūtes un 30,25 sekundes apsteidza Norvēģijas skrējēju Jākobu Ingebrigtsenu un Austrālijas sportistu Stjuartu Maksvīnu.

Lielbritānijas pārstāve Lora Mira uzvarēja 1500 m distancē sievietēm ar rezultātu trīs minūtes un 57,86 sekundes, un Ukrainas augstlēcēja Jaroslava Magučiha sasniedza pasaules labāko sasniegumu šosezon stadionā - divi metri.

Svētdienas sacensībās tika demonstrēts arī jauns tāllēkšanas formāts.

Tā vietā, lai tradicionāli izvēlētos uzvarētāju, ņemot vērā labāko no sešiem lēcieniem, trīs labākie pēc piecām lēcienu sērijām sacentās viena lēciena finālā. Ideja popularitāti sportistu vidū neguva.

"Man tas nepatīk, jo es jūtu, ka tas kļūst netaisnīgi, jo īpaši ārpus telpām ar dažādiem vēja virzieniem, piemēram, vienam lēcējam vējš var būt pluss, tikmēr citiem - mīnuss, pūšot pretī," sacīja zviedriete Hadi Sonja, kura bija trešā sieviešu sacensībās.

Uzvarēja Ukrainā dzimusī Marina Beha-Romančuka, kura pirmajos trijos lēcienos bija varējusi aizlēkt vien 6,71 metru, bet izšķirošajā viņa lēca par 14 centimetriem tālāk.

Otrā palika kolumbiete Katrīna Ibarguena, kura ar 6,60 metriem pēc trim lēcieniem bija trešā, bet finišēja ar 6,61 metru un otro vietu.

Visbeidzot Sonju var nosaukt par šo sacensību jaunā formāta upuri, jo pēc trim lēcieniem viņa bija vadībā ar 6,83 metriem, bet ceturtais lēciens viņai nepadevās - tikai 5,73 metri un trešā vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi