Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par uzvarētājiem Cēsīs kļūst Samoilovs/Šmēdiņš un Andrjukaitīte/Pavlikiene

ERGO Open 2021 Latvijas čempionāta trešajā posmā pludmales volejbolā Cēsīs pie uzvarētāju titula tika Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Lietuvas duets Urte Andrjukaitīte/Monika Paulikiene, vēsta rīkotāji.

“ERGO Open” posma finālā Cēsīs vīriešiem abu Riharda Finstera trenēto ranga pirmo numuru cīņā galvenie favorīti Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:13, 21:8) pieveica citu Latvijas duetu Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs.

Pirmo punktu guva gados jaunākie Bedrītis un Rinkevičs, bet titulētie pretinieki drīz vien panāca 9:6 savā labā. Vēl pēc brīža Samoilovs ar Šmēdiņu panāca 16:11 savā labā, setu uzvarot ar 21:13, kad Bedrīša uzbrukumu nobloķēja Samoilovs.

Arī otrajā setā pirmo punktu guva gados jaunākais duets Rinkevičs/Bedrītis, taču viņi pēc Šmēdiņa bloķētas bumbas, kas lidoja pāri tīklam, bija spiesti pieprasīt pārtraukumu, rezultātam esot 4:8. Tomēr pēc Šmēdiņa uzbrukuma rezultāts jau bija 13:4 nākamo uzvarētāju labā.

Kā ierasts turnīros Latvijā, Samoilovs un Šmēdiņš izcēlās arī ar kādu šova elementu, pēc 17:6 abi dodamies blokā. Mirkli vēlāk pirmās mačbumbas izspēlē Samoilovs servēja, bumbu uzsizdams augstu gaisā, bet punktu mačam ar uzbrukumu pēc pirmās piespēles pielika Šmēdiņš – 21:8.

“Skatītāji visu spēli pieprasa kādu atraktīvu spēles elementu. Viņi izbauda sacensības, ir pilsētas svētki. Mēs mēģinām fokusēties spēlei, un beigās varējām priecēt skatītājus ar nestandarta gājieniem,” par atraktivitāti saka Samoilovs.

“Nemaz tik viegli nebija – divās dienās sešas spēles 30 grādu karstumā.  Tomēr turnīrs mums ir bijis veiksmīgs otro gadu pēc kārtas,” vizuāli vieglo uzvaru noliedza Šmēdiņš, piebilstot, ka ar pretiniekiem finālā treniņos spēlē kā līdzīgs ar līdzīgu, šeit jaunajiem volejbolistiem pietrūkst spēļu prakses.

Abi uzvarētāji no turpmākajiem turnīriem izcēla Eiropas čempionātu Vīnē, pirms tam startējot Latvijas čempionāta posmā Jūrmalā.

Spēlē par 3. vietu duets no Krievijas Grigorijs Gončarovs/Aleksejs Arhipovs (16.) pārliecinoši pārspēja Latvijas duetu Sandris Andrejevs/Toms Benjavs (11.) – 2-0 (21:14, 21:13).

Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr jau līdz tehniskajam pārtraukumam krievi bija panākuši 13:8 pārsvaru, setu novedot līdz uzvarai ar 21:14.

Tāpat otro setu latvieši sāka ar 2:0 vadību, vēlāk bija arī 7:5 ar iespēju gūt astoto punktu. Tomēr pēc 12:12 krievi pēc diviem Arhipova “eisiem” panāca 18:12, setu uzvarot ar 21:13.

“Otrā seta sākumā mums bija trīs izdevības gūt punktus, bija iespēja atspēlēties, ko neizmantojām. Devām viņiem pārliecību, un to pret tādu pāri nedrīkst darīt. Beigās viņi bija pārāki un labi uzservēja,” par cīņu teica Benjavs, pārim jau otro reizi, ieskaitot Saulkrastus, iekļūstot labāko četriniekā. “Sākumā nevarēju iedot labu otro piespēli, bet Sandris tāpat uzbrukumus nokārtoja.”

“Katram pārim ir savs raksturs, un mūsējais patīk skatītājiem. Tāpēc mūs atbalsta,” piebilda Andrejevs. “Daudz enerģijas bijām iztērējuši šodienas pirmajās divās spēlēs, tomēr posms ir ar plus zīmi tāpat kā Saulkrastos.”

Vīriešu turnīrā par pārsteigumu kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā parūpējās MSĢ audzēkņi Dāvis Storķis un Klāvs Vilde, kuri ar 2-1 (21:18, 18:21, 17:15) pieveica Latvijā atzītus pludmales volejbola speciālistus Arni Tunti un Atvaru Vildi.

Pamatturnīra ceturtdaļfinālā Andrejevs un Benjavs kļuva par “favorītu briesmām” ar trešo numuru Cēsīs izliktajam duetam Rinalds Aišpurs/Mihails Samoilovs, pieveicot viņus ar 2-0 (21:19, 21:18).

Pusfinālā, ko varētu nosaukt par finālu pirms fināla, Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:12) pieveica Krievijas duetu, bet Bedrītis/Rinkevičs ar 2-1 (21:12, 19:21, 15:11) pārspēja Benjavu un Andrejevu.

Sievietēm uzvarēja Lietuvas duets Urte Andrjukaitīte/Monika Paulikiene (6.), kas finālā iekļuva jau otro posmu pēc kārtas. Ja Ventspilī viņas bija spiestas piekāpties olimpietēm Tīnai Laurai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, tad šoreiz plūca uzvaras laurus, finālā ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveicot jaunizveidoto duetu Marta Ozoliņa/Anete Namiķe (2.).

Gandrīz viss pirmais sets pagāja lietuviešu zīmē, izšķirošo panākumu panākot seta nogalē pēc vairākiem pēc kārtas gūtiem punktiem – 17:14. Ar otro setbumbu viešņas panāca uzvaru – 21:17.

Otrajā setā lietuvietes pārsvaru ieguva jau sākumā, pēc 5:3 panākot 9:4 un liekot Latvijas duetam pieprasīt pārtraukumu. Ar Ozoliņas darbību blokā latvietes atspēlējās līdz 7:9, ar Namiķes “eisu” – līdz 10:11, bet pēc trim gūtiem punktiem pēc kārtas un Namiķes uzbrukuma tika panākts arī neizšķirts – 14:14. Seta beigās labākas gan bija lietuvietes, pēc Paulikienes uzbrukuma panākot 21:17.

Pēcspēles intervijā LTV7 kanālā Ozoliņa apliecināja, ka trīs treniņi kopā ar Aneti pirms šīm sacensībām viņai bija vienīgie šajā mēnesī. “Esmu gatava trenēties, taču pāri mainās, treneri mainās, darba man kļūst vairāk. Tāpēc pagaidām palieku pie stabilā – darba,” teica Marta pēc fināla,

Anete, kura iepriekš spēlēja kopā ar Varvaru Brailko, bilda, ka “šis bija brīdis kaut ko pamainīt un atrast ko jaunu, jo bija ieiets rutīnā. Reizēm pārmaiņas nāk par labu. Marta šo to pamācīja taktikā, un man liekas, ka mums kopspēle sanāca.”

Cīņā par 3. vietu tikās Inese Jursone un Liene Šimkuse (8.) un viešņas no Lietuvas – Ieva Vasiļauskaite/Daniele Kvedaraite (11.), diezgan pārliecinoši uzvarot Lietuvas pārim – 2-0 (21:17, 21:15).

“Pirmais sets bija līdzīgāks,” pēc mača teica Šimkuse, otro gadu spēlējot Cēsu posmā. “Mēs nenospēlējām savu spēli. Protams, bija arī nogurums. Tomēr ir daudz spēļu nospēlēts, bet ceram, ka turpmāk būs labāk,”

Viņa arī apstiprināja, ka Jursonei ir neliela mikrotrauma, taču drīz viss būšot kārtībā un pāris plāno būt ierindā arī nākamās nedēļas nogalē Jūrmalas posmā.

Sieviešu sacensībās lielu pārsteigumu nebija. Ja nu vienīgi visu piecu Lietuvas pāru iekļūšana ceturtdaļfinālā un divu – pusfinālā liek aizdomāties par dinamiku šajā sporta veidā Latvijā. Pārsteigums nebija arī Brailko un Luīzes Skrastiņas zaudējums ar 0-2 (18:21, 11:21) ceturtdaļfinālā Paulikienei un Andrjukaitītei, kuras uzvarēja visās šī turnīra spēlēs.

Pusfinālā Namiķe/Ozoliņa ar 2-1 (21:19, 17:21, 15:11) apspēlēja Vasiļauskaiti un Kvedaraiti, bet Jursone un Šimkuse ar 0-2 (12:21, 18:21) piekāpās nākamajām uzvarētājām.

Otrajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikusies 46  komandas vīriešu un 22 dueti – sieviešu konkurencē. Dalībnieku vidū bija arī 6 Lietuvas, 2 Krievijas un 1 Igaunijas duets.

Šosezon Latvijas čempionātā “ERGO Open” pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Fināla posmā 22. augustā Liepājā tiks kronēti 2021. gada Latvijas čempioni pludmales volejbolā.

Visi pieci posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot apgūt arvien jaunus Latvijas reģionus. Šogad Latvijas čempionāta posms atgriezīsies Liepājā, kur norisināsies “ERGO Open” sacensību finālposms.

Jau devīto gadu par aizraujošu čempionāta norisi palīdz gādāt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors – apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas, Saulkrastu, Cēsu un Liepājas pilsētas domes.

Ieeja uz visām “ERGO Open” spēlēm ir bez maksas, tāpēc līdzjutēji ir aicināti klātienē izbaudīt augstas klases pludmales volejbola spraigās spēles, piedalīties konkursos, kā arī baudīt labu mūziku un karsējmeiteņu uzstāšanos. Atgādinām, ka, ievērojot Latvijas valdības noteiktos drošības pasākumus, skatītāju vietu skaits klātienē ir ierobežots, un ierasti pilnas skatītāju tribīnes šogad nedrīkst būt. Visas svētdienas spēles tiešraidē ir pieejamas TV kanālos – LTV7 un “Sportacentrs.com TV”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi