Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aparjode Insbrukā PK posmā finišē 11.vietā; stafetes komandai ceturtā vieta

Kendija Aparjode bija labākā no Latvijas kamaniņu braucējām Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā Insbrukas trasē, pirmās trīs vietas ieņemot Vācijas sportistēm ar Jūliju Taubicu priekšgalā, bet komandu stafetē Latvija ieņēma ceturto vietu.

Sieviešu sacensībās divu braucienu summā ātrākā bija Taubica, kas bija ātrākā abos braucienos, Natāliju Geizenbergeri, kura abas reizes bija otrā, apsteidzot par 0,120 sekundēm. Trešā ar 0,270 sekunžu atpalicību no Taubicas bija Dajana Eitbergere.

Starp Latvijas pārstāvēm augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aparjode, kura summā ierindojās 11.pozīcijā, Taubicai piekāpjoties par 0,585 sekundēm.

Uzreiz aiz viņas finišēja Elīza Tīruma, kura komandasbiedrenei zaudēja četras sekundes tūkstošdaļas. Ulla Zirne ierindojās 15.vietā 0,752 sekundes aiz uzvarētājas, bet 23.vietā ierindojās Sigita Bērziņa, Taubicai zaudējot 1,168 sekundes.

Aiz goda pjedestāla ierindojās krieviete Jekaterina Katņikova, kā arī mājinieces Madeleine Egle un Liza Šulte.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja Taubica. 0,085 sekundes zaudēja viņas komandasbiedrene Geizenbergere, bet mājiniece Madeleine Egle līderei zaudēja 0,090 sekundes.

No Latvijas sportistēm augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Tīruma, kura finišēja septītajā vietā. Aparjode ierindojās 14.pozīcijā, Zirne finišēja 16.pozīcijā, bet Bērziņa - 21.vietā.

Pamatsacensībās vieta bija garantēta Zirnei, Aparjodei un Tīrumai, kamēr Bērziņa vietu izcīnīja Nāciju kausa sacensībās.

No Latvijas sportistēm pagājušajā sezonā kopvērtējumā visaugstāk ierindojās Aparjode, kura bija astotā, kamēr Tīrumai bija par punktu mazāk un attiecīgi devītā pozīcija. Zirne Pasaules kausa kopvērtējumā pagājušajā sezonā ierindojās 14.vietā, kamēr Elīna Ieva Vītola bija atrodama 35.pozīcijā.

Bērziņa pagājušajā sezonā startēja tikai Nāciju kausā, svētdien piedzīvodama debiju Pasaules kausa apritē.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru svinēja Jūlija Taubica no Vācijas, otrā bija Krievijas pārstāve Tatjana Ivanova, bet Viktorija Demčenko noslēdza vadošo trijnieku. Visas trīs sportistes svētdien būs ierindā Insbrukas trasē.

Komandu stafetē Latvija ierindojās ceturtajā vietā, no uzvarētājas Vācijas atpaliekot par 0,273 sekundēm. Aparjode no līderes pēc sava posma atpalika par 0,192 sekundēm, Kristers Aparjods bija 0,249 sekundes aiz līderiem un kā divnieks Latviju pārstāvēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Vācijai, kuras sastāvā bija Taubica, Fēlikss Lohs un divnieks Tonijs Egerts/Saša Benekens un kura bija vadībā no pirmā līdz pēdējam posmam, izdevās trasi pabeigt divās minūtēs un 9,742 sekundēs.

Otro vietu ieņēma mājiniece Austrija, kas no vāciešiem atpalika vien trīs sekundes simtdaļas. Trešo vietu ieņēma Krievija, kas atpalika no Vācijas par 0,121 sekundi.

Startēja desmit komandas, Itālijai tiekot diskvalificētai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi