Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bobslejisti cer līdz Pasaules kausa sākumam saņemt ceļā no Ķīnas iestrēgušās kamanas

Latvijas bobsleja komanda cer līdz Pasaules kausa sākumam saņemt ceļā no Ķīnas iestrēgušās kamanas, sarunā ar aģentūru LETA atzīmēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Latvijas komanda lielāko daļu oktobra pavadīja Ķīnā, kur izmēģināja 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Izlase mājās atgriezās oktobra beigās, bet kamanas līdz Latvijai vēl nav atsūtītas. 

Jau šajā nedēļas nogalē Insbrukā sāksies 2021./2022.gada Pasaules kausa sezona. Bobslejistiem pirmie mači būs sestdien, bet jau otrdien tiks aizvadīti treniņbraucieni.

"Kamanas vēl nav nonākušas līdz mērķim, bet cerams, ka nonāks. Ir beidzot atmuitotas Frankfurtē. Iespējams, līdz pirmajiem treniņiem nebūs atnākušas, bet varbūt arī viss būs kārtībā. Pašlaik viss ir tieši procesā," stāstīja Ekmanis, norādot, ka Insbruka ir vieglāka trase, kurā Oskars Ķibermanis ir daudz braucis, tāpēc nelielā aizkavēšanās neatstās lielu iespaidu uz startiem.

Latvijas komandai tagad esot daudz lielākas problēmas - nedēļas nogalē Eiropas kausa posmā Lillehammerē divus kritienus piedzīvoja Dāvja Kaufmaņa četrinieku ekipāža. Kā pēc sacīkstēm LBSF atklāja Latvijas izlases treneris Eiropas kausa izcīņā Jānis Skrastiņš, stūmēji Edgars Nemme un Ivo Dans Kleinbergs šajos kritienos guvuši traumas.

"Tā ir sarežģītāka situācija, jo viņam vajadzēja nobraukt vēl mačus, lai izcīnītu punktus olimpisko spēļu kvalifikācijā. Otram četriniekam kvalificēties ir ļoti sarežģīti. Nav jau tik daudz rezervistu," situāciju komentēja Ekmanis.

Ķibermanis Pasaules kausā startēs ar saviem ierastajiem stūmējiem Matīsu Mikni, Dāvi Spriņģi un Kristu Lindenblatu.

Pasaules kausa sezonas pirmie divi posmi norisināsies novembra pēdējās divās nedēļas nogalēs Insbrukā, Austrijā, bet pēc tam atlēti mēros spēkus Altenbergā, Vācijā.

Turpinājumā būs vēl divi posmi Vācijā - Vinterbergā un Altenbergā. Nedēļa no 20. līdz 26.decembrim būs brīva, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur sacensību atmosfērā sagaidīs 2022.gadu.

Jau nākamajā nedēļas nogalē iecerēts vēl viens posms Vinterbergā, bet Pasaules kauss noslēgsies no 10. līdz 16.janvārim, kad Sanktmoricā, Šveicē, norisināsies astotais posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts. Pēc pēdējā posma noslēgsies kvalifikācija Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās bobsleja un skeletona sacensības plānotas no 10. līdz 20.februārim.

Iecerēts, ka Sigulda decembra otrajā nedēļas nogalē uzņems arī Starpkontinentālo kausu skeletonā un Eiropas kausu skeletonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi