Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermaņa divnieks tikai par nieka tiesu apsteidz Kaufmani PK posmā Īglsā

Latvijas divnieks ar pilotu Oskaru Ķibermani sestdien Īglsas trasē tikai par 0,05 sekundēm apsteidza Dāvja Kaufmaņa divnieku un izcīnīja vien 13.vietu Pasaules kausa bobslejā otrajā posmā.

Pēc nobraukuša pirmā desmitnieka pirmajā braucienā sāka snigt. Sniegot braukt nācās arī Ķibermanim, kurš trases augšdaļā sakrāja neprecizitātes, kā arī devīto virāžu veica ar zemu, pēc izejas no tās saslīdēdams.

Tas deva 14.vietu braucienā, Frīdriham zaudējot 0,74 sekundes.

Kaufmanis ar Nemmi braucienā sasniedza 19. labāko laiku - 52,31 sekunde.

Labāko laiku sasniedza vācietis Frančesko Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu. Labot latviešiem piederošo staerta rekordu viņiem neizdevās, taču labākais laiks braucienā - 51,57 sekundes - tika sasniegts.

Otrais ar laiku 51,72 sekundes bija Frīdriha tautietis Johanness Lohners, bet trešais ar laiku 51,84 sekundes - kanādietis Džastins Kripss.

Otro braucienu, joprojām sniegot, daudz labāk nekā pirmo veica Kaufmanis, finišējot pēc 52,34 sekundēm, kas deva devīto vietu otrajā braucienā. Divu braucienu summā viņš pakāpās uz dalītu 15.vietu, to dalot ar mājinieku Benjaminu Maieru un no uzvarētāja atpaliekot par 1,3 sekundēm.

Ķibermanis arī otrajā braucienā pieļāva dažas neprecizitātes, ļaujot sevi apsteigt Kaufmanim un otrajā braucienā ieņemot 12.vietu, taču divu braucienu summā viņš komandas biedru apsteidza par piecām sekundes simtdaļām un ierindojās 13.vietā, Frīdriham zaudējot 1,25 sekundes.

Uzvarēja Frīdrihs, kurš ar diviem labākajiem laikiem braucienos divu braucienu summā trasē pavadīja minūti un 43,48 sekundes.

Viņš par 0,36 sekundēm apsteidza Lohneru un par 0,48 sekundēm - Kripsu.

Ceturtajā vietā finišēja krieva Rostislava Gaitjukeviča divnieks, piektajā - brita Breda Hola ekipāža un sestajā - vācieša Kristofa Hāfera divnieks.

Ķibermanim un stūmējam Matīsam Miknim pirmajā braucienā bija 15. starta numurs, bet Dāvim Kaufmanim un Edgaram Nemmem - 22.numurs.

Startēja 28 divnieku ekipāžas. 

Pirms nedēļas pirmajā posmā šajā pašā trasē Ķibermanis ar Mikni ieņēma 12.vietu. Kaufmanis pirms divām nedēļām Eiropas kausa posmā piedzīvoja kritienu, traumu gūstot arī Nemmem.

Četrinieku sacensībās Ķibermaņa ekipāža izcīnīja piekto vietu. Kā divnieku, tā četrinieku sacensībās uzvaras laurus plūca vācu pilots Frančesko Frīdrihs.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis, nestartējot divos no 12 posmiem, kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu aiz vācieša Frančesko Frīdriha un viņa tautieša Johannesa Lohnera, kā arī čeha Dominika Dvoržāka. No Īglsas trasē notikušajiem četriem posmiem divos viņš bija otrais un divos - trešais.

Kaufmanim Pasaules kausā ir tikai vienas sacensības, kas aizvadītas pirms gada Siguldā, kur viņš ieņēma desmito vietu. Īglsā viņš ir startējis Eiropas kausā.

Šajā trasē starta rekords joprojām pieder šogad karjeru beigušajam latviešu pilotam Oskaram Melbārdim, kurš 2011.gada 3.decembrī kopā ar Daumantu Dreiškenu starta ieskrējienu veica 4,96 sekundēs. Finišā rekordists bija Frīdrihs, kurš pērn trasi veica 51,04 sekundēs.

Svētdien notiks sacensības četrinieku ekipāžām.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī otrais Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē notiks turpat Īglsas trasē. Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi