Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samsung apstiprina: Galaxy Note7 iegāza akumulatoru uzbūves nepilnības

Samsung Electronics pirmden apstiprinājis jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka pērnruden no tirdzniecības izņemtā Galaxy Note7 nedienas saistītas ar akumulatoru uzbūves nepilnībām. To dēļ bija novērojama barošanas elementu pārkaršana, kas izraisīja kušanu un aizdegšanos.

Neatkarīgu akumulatoru aizdegšanās problēmas izmeklēšanu palīdzēja noskaidrot trīs neatkarīgas ekspertu organizācijas – UL, Exponent un TUV Rheinland. Pārbaudes ilgušas vairākus mēnešus.

Tā kā Samsung saviem partneriem izstrādāja nosacījumus Note7 akumulatora specifikācijai, viedtālruņu ražotājs uzņemas atbildību par nespēju pilnībā identificēt un pārbaudīt akumulatoru dizaina un ražošanas procesa problēmu pirms Note7 laišanas apgrozībā.

Pamatojoties uz detalizētu skarto akumulatoru analīzi, noskaidrots, ka divu dažādo akumulatoru (A akumulatora no pirmās partijas un B akumulatora no otrās partijas) problēmas izraisīja divi atšķirīgi faktori:

- A akumulatoram bija bojāta augšējā labā stūra daļa, kā rezultātā radās elektroda novirze, kas pavājināja atdalošo slāni starp diviem elektrodiem, izveidojot vairākus ceļus iespējamam īssavienojumam;

- B akumulatoram bija izkusis varš negatīvā elektroda zonā, kas saskaras ar pozitīvā elektroda pievadiem, norādot uz to, ka īssavienojums bija noticis šajā vietā.

"Mēs ceram, ka šis gadījums kalpos par iespēju uzlabot litija-jonu akumulatoru drošību ne tikai mūsu uzņēmumā, bet arī visā industrijā. Mēs aktīvi dalīsimies ar to, ko esam iemācījušies, lai sniegtu savu ieguldījumu drošības jomā,“ paudis Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns.

"Mēs esam veikuši virkni uzlabojošu pasākumus, lai atgūtu klientu uzticību, tostarp produktu plānošanas posmā ieviesām daudzpakāpju drošības protokolu un astoņu soļu akumulatora drošības pārbaudi. Mēs virzīsimies uz priekšu ar pilnveidotiem un uzlabotiem drošības standartiem,” norādījis Ķikāns.

Izmeklēšanā tika pārbaudīta ikviena Galaxy Note7 detaļa, tostarp aparatūra un programmatūra, un ar tām saistītie procesi – montāža, kvalitātes nodrošināšanas pārbaudes un loģistika. Speciāli uzbūvētajās testēšanas telpās aptuveni 700 Samsung pētnieki un inženieri atkārtoja starpgadījumus, pārbaudot vairāk nekā 200 000 pilnībā samontētu ierīču un vairāk nekā 30 tūkstošus akumulatoru, tādējādi skaidrojot situācijas cēloni.

Samsung pēc incidenta ar Galaxy Note7 ievērojami pastiprinājis drošības un kvalitātes nodrošināšanas procesus ar jauno astoņu soļu akumulatora drošības pārbaudes sistēmu. Šī sistēma ietver:

- Izturības testu – uzlabota akumulatora caurduršanas testēšana, testēšana pie augstām un zemām temperatūrām un pārlādēšanas, kā arī cita veida izturības testi;

- Vizuālo pārbaudi – vizuāla akumulatora pārbaude, salīdzinot to ar paraugiem, kas ir apstiprināti saskaņā ar standartizētiem un objektīviem kritērijiem;

- Rentgena pārbaudi – lai pārbaudītu visas iespējamās akumulatora problēmas, piemēram, elektroda novirzi, kas tika atklāta kā viens no cēloņiem Note7 starpgadījumam;

- Izjaukšanas testu – akumulatora šūnu izjaukšana, lai veiktu detalizētu vispārējās kvalitātes pārbaudi, ieskaitot akumulatora savienojumu lodējumus un izolējošā slāņa stāvokli;

- TVOC testu – izpētes testa veikšana, lai atklātu vismazāko noplūdes iespēju akumulatora sastāvdaļu un gatavas ierīces līmenī;

- ΔOCV testu – akumulatora stāvokļa izpēte, pārbaudot sprieguma izmaiņas pie normālas temperatūras;

- Uzlādes un izlādes testu – jauna plaša mēroga uzlādes un izlādes testu veikšana visām ierīcēm, kas aizsākta līdz ar Note7 starpgadījuma izmeklēšanu;

- Paātrinātu lietošanas testu – telefona piecu dienu testēšana, kas līdzvērtīga telefona lietošanai reālos apstākļos divu nedēļu garumā.

Jau vēstīts, ka Samsung pērn septembrī pēc pirmajiem incidentiem sāka uz remonta laiku atsaukt Galaxy Note7, piedāvājot citus Samsung tālruņus, līdz tiktu piegādāts bezdefektu Galaxy Note 7. Tomēr drīz kļuva zināms par daudziem ierīces degšanas gadījumiem, kas noveda pat līdz prasībām šo telefonu izslēgt pirms kāpšanas lidmašīnā, un kompānija oktobrī nolēma pārtraukt ražot šo viedtālruni un to pilnībā izņemt no aprites.


Vēlāk tika likti lietā dažādi paņēmieni, kā Galaxy Note7 īpašniekus piespiest apmainīt šīs ierīces pret citām. Piemēram, ASV ar programmatūras palīdzību nolēma atslēgt vēl apritē esošās un drošības dēļ atsauktās ierīces.

Kopumā atsaukti vairāk nekā 2,5 miljoni Galaxy Note7 ierīču.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko