Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Samsung sāk pastiprināti izjust konkurenci mobilo ierīču segmentā

Par spīti tam, ka gada beigās svētku dēļ parasti pieaug elektropreču pieprasījums, Dienvidkorejas elektronikas koncerna Samsung Electronics (Samsung) mobilo ierīču atzars darbojies ar 18% zemāku peļņu nekā iepriekšējā rudens ceturksnī, teikts kompānijas ziņojumā par finanšu rādītājiem.

Neskatoties uz to, ka gada nogalē vairums tautu svin dažādus sezonālos svētkus, kas parasti palielina elektroierīču patēriņu, Samsung pēdējā ceturkšņa peļņa ir bijusi par 8,3% zemāka nekā trešajā rudens ceturksnī. Vairāki tirgus eksperti to skaidro ar sīvo konkurenci, kas vērojama viedtālruņu un planšetdatoru tirgū. Tas redzams arī Samsung viedierīču segmenta atsevišķajos peļņas rādītājos, kas salīdzinājumā ar 2012.gadu palikuši nemainīgi, bet pret iepriekšējo ceturksni kritušies par 18%.

Samsung šādu kritumu skaidro ar pieaugušajām mārketinga izmaksām un kādu vienreizēju maksājumu. Tuvākajā laikā kompānija plāno dažādu viedierīču pieprasījuma pieaugumu sakarā ar vairāku mobilo tīklu pāreju uz 4G datu pārraidi.

Samsung 2013.gada ceturtā ceturkšņa finanšu rādītāji uzrāda 59,2 triljonu Korejas vonu (40,35 miljardu eiro) apgrozījumu un 8,2 triljonu vonu (5,65 miljardu eiro) peļņu. Gadu iepriekš uzņēmums bija uzrādījis 56,06 triljonu vonu (38,21 miljarda eiro) apgrozījumu, kas 5,4% mazāks nekā šogad, bet 8,84 triljonu vonu (6,02 miljardu eiro) peļņa bija par 6,5% lielāka, teikts finanšu pārskatā.

Uzņēmuma pamatdarbības peļņa piedzīvojusi pirmo samazinājumu pēdējo divu gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko