Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

HTC saņem "kurvīti" no Microsoft

Mobilo telefonu un planšetdatoru ražotājs HTC saņēmusi sāpīgu atteikumu no Microsoft par Windows 8 planšetēm paredzētās versijas – Windows RT izmantošanu ražotāja planšetēs.

Kā ziņo aģentūra Bloomberg, Microsoft minētie atteikuma iemesli ir nepietiekama pieredze un pārāk zemi pārdošanas apjomi, taču, kā norāda zinātāji, lielu lomu spēlējuši arī blakusfaktori, proti, HTC izteikusi vēlmi izveidot savu lietotāja grafiskā interfeisa modifikāciju, lai atšķirtu savus produktus no konkurentu piedāvātajiem līdzīgi, kā tas masveidā tiek darīts ar Android (HTC engineers wanted to build a Windows device with a customized home screen that would be distinctive to its devices, as manufacturers are allowed to do with Android. Redmond, Washington-based Microsoft refused, said the people, and HTC was left off the list of companies the software maker provided with early versions of the software).

Protams, šis aizliegums neizslēdz iespēju, ka tirgū ar laiku parādīsies HTC planšetes ar Windows RT operētājsistēmu – Microsoft atteikums attiecas uz Windows RT pirmsrelīzes versijām. Taču pilnīgi noteikti tas nozīmē šādu HTC planšetdatoru nonākšanu tirgū krietni vēlāk, nekā "baltajā sarakstā" iekļautajiem ražotājiem – operētājsistēma ir ļoti būtiska datora sastāvdaļa, un ir kritiski svarīgi to iegūt jau agrīnā ierīču izstrādes stadijā.

Nevar izslēgt vēl vienu iespējamu blakusfaktoru – HTC šādi nākas maksāt par nospiedošo pārorientēšanos uz Android (ja atceramies, tad pirmais Android viedtelefons tirgū bija tieši HTC ražojums) un, ja agrāk HTC bija viens no vadošajiem Windows Mobile OS telefonu ražotājiem, tad šobrīd visi ražotāja flagmaņi ir ar Android OS. Un nekāds noslēpums nav arī tas, ka HTC maksā Microsoft 5 USD par katru pārdotu Android telefonu ierīcē izmantoto Microsoft patentu dēļ.

Tā vai citādi – Redmonda ir devusi skaidri saprotamu zīmi, ka turēsies pie stingriem standartiem Windows RT ierīču aprīkojuma un grafiskā interfeisa (tātad, arī lietojamības) jomā un nepieļaus tādu bābeli, kādu redzam Android ierīcēs.

Un tā ir laba ziņa nākošajiem Windows RT planšetdatoru lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko