Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Lavdžoja komēta (video)

Pagājušā gada nogalē astronomus pārsteidza Lavdžoja (Lovejoy) komēta, kura pietuvojās Saulei tik tuvu, ka visi paredzēja neizbēgamu komētas galu, kas arī nebūtu nekas neparasts – ik pa laikam kāda komēta beidz savu pastāvēšanu, nonākot pārāk tuvu Saulei vai pat saduroties ar to.

Lieki teikt, ka Saulei ar tās milzīgajiem izmēriem un masu no šādas sadursmes ne silts, ne auksts – novembrī internetā cirkulējošais video ar komētas ietriekšanos mūsu zvaigznē un sekojošu Saules uzliesmojumu ir tikai sagadīšanās – pārsimts metru liela "sniega pika" nekādi nevar izraisīt izmaiņas Saules virsmā un uzvedībā, jo nežēlīgajā svelmē iztvaiko vēl krietnā attālumā no tās virsmas.

Dīvaini, bet Lavdžoja komēta veiksmīgi pārdzīvoja šo "satikšanos" un tagad tās krāšņā aste ir redzama pirms Saules lēkta.

To arī nofilmējis (patiesībā, tas ir no fotouzņēmumu virknes izveidots video) Stefans Gizērs (Stephane Guisard), izmantojot četrus dažādus objektīvus katrā no kadru sekvencēm (lai iegūtu atsķirīgu palielinājumu).

Lūdzu, krāšņš video ar Lavdžoja komētu virs Andiem:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko