Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nopietnas sacīkstes nopietniem cilvēkiem

Virtuālās izklaides rudens sācies iepriecinoši, piedāvājot virkni ilgi gaidītu un vērienīgu projektu. Viens no tiem ir jaunais Need for Speed Shift, kas pilnībā satricinājis autosacīkšu žanru.

Ilgus gadus valdīja uzskats, ka PlayStation platformas Gran Turismo sērija ir visspēcīgākā žanrā. Līdz ar jauno Electronic Arts NFS ir pamats apgalvot, ka tagad arī PC un citām platformām ir savs Gran Turismo.

Spēle ir pilnīgi atšķirīga no visām iepriekšējām NFS daļām (arī vizuāli), un pēc vairāku gadu neveiksmēm sacīkšu cienītājiem ir iespēja baudīt augstas kvalitātes simulatoru ar fantastiskiem spēkratiem, reāli eksistējošām trasēm un smalkām auto tehniskajām regulācijas iespējām. Vizuālās tūninga iespējas ir saglabātas, taču šoreiz lielāks uzsvars likts uz auto vadības prasmēm un tehniskajām īpašībām, nevis uz izpūtēja diametru.

Spēles vizuālais noformējums ir centrēts uz automašīnām un sacīkšu efektiem, taču nedaudz atstāj novārtā apkārtējās vides noformējumu (raksturīgi NFS sērijai). Iespējams, tieši tādēļ jaunās daļas ātrdarbība ir ļoti apmierinoša un resursu patēriņš - adekvāts.

Sacīkšu laikā būs iespējams pelnīt punktus atbilstoši savam braukšanas stilam, precizitātei un agresijai. Šādā veidā tiek iegūtas vairākas tehniskas priekšrocības, detaļu papildinājumi, finanses u.c. Līdzīgi iepriekšējai sērijas daļai, arī šajā visas sacensības risinās speciālās trasēs, nevis pilsētas ielās. Šajā daļā nav policijas, mafijas vai paciņas nogādāšanas uzdevumu. NFS Shift vispār nav sižetiskās līnijas, jo visa spēle balstīta uz sacensību pēctecību un trofejām.

Arī šajā daļā tiek popularizēts BMW, jo spēle sākas ar iespēju iejusties BMW M3 vadītāja lomā. Tomēr tas nav vienīgais ražotājs - pieejami gandrīz 70 spēkrati no Eiropas, ASV un Japānas. Tādējādi būs iespēja izbaudīt daudzus raidījumā Top Gear redzētos pasaules jaudīgākos automodeļus.

Daudzspēlētāju režīmi nav šīs daļas prioritāte, jo to izvēle ir skopa. Tomēr NFS ir viens no pārliecinošākajiem pieteikumiem uz gada labākā projekta titulu Racing žanrā - nopietnas sacīkstes nopietniem cilvēkiem.

***

Vērtējums

Vizuālais noformējums 9

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 9

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un ne uzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 9

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 9

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 8


Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildus funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 9


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko