Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nostalģija pēc padomijas varenuma

Reālā laika stratēģiskās spēles (RTS) ir viens no senākajiem datorspēļu žanriem un ilgu laiku bija būtisks datortehnoloģiju trumpis pār videospēļu platformām. Kopš pirmās Command & Conquer (C&C) daļas izdošanas ir pagājuši 18 gadi, bet vēl aizvien šīs sērijas daļas plūc laurus datorspēļu cienītāju vidū.

Šodien C&C tiek piedāvāts arī Xbox 360 īpašniekiem, un 2009.gadā tiek plānots izdot Playstation 3 versiju. C&C: Red Alert 3 ir klasiska RTS žanra pārstāve — pozicionēta kā masīva un dinamiska kara izklaide, kas nepiedāvās īpašu izsmalcinājumu. Šīs daļas sižetiskā līnija, protams, saistīta ar Padomju Savienības varenās impērijas cīņu par dominanti pasaulē. Visām Red Alert daļām sižets nav bijusi stiprākā puse, taču tas noteikti jums netraucēs baudīt ierasto flotes, tanku un aviācijas būvēšanu. Kā īpaša pazīme visām C&C daļām ir savdabīgie videomateriāli, kuros šad tad varam pamanīt pat dažas Amerikas kino personības. Šī daļa atšķiras ar savdabīgo, spilgto un krāsaino noformējumu. Salīdzinot ar iepriekšējām divām C&C daļām, šī sākotnēji var šķist uzbāzīga un bezgaumīga. Taču spēle ieturēta vienotā un sižetam atbilstošā formā un optimāli tiek izmantoti arī jaunākie tehnoloģiju sasniegumi. Viens no retajiem spēles progresa izaugsmes momentiem saistīts ar speciālajām kara tehnoloģijām. Šis Eletronic Arts lolojums atšķiras no iepriekšējām Red Alert daļām, jo piedāvā pavisam jaunu arsenālu, plašākas tā izmantošanas iespējas un pilnīgu zemes, gaisa un ūdens kontroli. Ir veidotas trīs kampaņas (ASV, Japāna, Padomju Savienība), no kurām gan galveno lomu spēlē tieši pēdējā. Līdzīgi kā ierasts, katra kampaņa būtībā ne ar ko neatšķiras, mainās tikai arsenāla forma un pielietojums, bet savstarpējās līdzības ir acīm redzamas. Daudzspēlētāju režīmā ir uzlabota sabalansēta attīstība, tādā veidā neļaujot paātrināti iegūt resursus un īsā laikā iegūt pārsvaru. Pārējās šī režīma nianses ne pārāk atšķiras no iepriekšējām daļām. Šī ir tā spēle, kura noteikti aizraus iepriekšējo C&C daļu cienītājus, un, ņemot vērā, ka šajā žanrā ir relatīvs klusums, vēsajos ziemas vakaros nenāks par ļaunu mainīt modernās vēstures gaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒJUMS

Vizuālais noformējums 8,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 8

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un neuzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 8


Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 8

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 7

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 8

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko