Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tautas skaitīšanas laikā Lattelecom WiFi pieslēgums būs par brīvu

Laikā no 1. līdz 10. martam ikviens Latvijas iedzīvotājs ar savu datoru vai mobilot tālruni, kas atbalsta WiFi funkciju, esot Lattelecom WiFi piekļuves punkta pieslēguma darbības zonā, saņems bezmaksas iespēju piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā.

Tehniski WiFi tīklā bez maksas papildus jau pieejamajām Inbox.lv vai Apollo.lv pievienosies arī www.tautasskaitisana.lv

Bez iedzīvotājiem, kam ir pieejams savs dators vai mobilais tālrunis, pieeju interneta tīklam saņems arī paši tautas skaitītāji.

„Šī Tautas skaitīšana ir ļoti nozīmīga mūsu valstij, jo tā ir pirmā tautas skaitīšana Latvijā, kurā anketas varēs aizpildīt arī tiešsaistē, kā arī pirmā, kas tiks veikta, izmantojot datorus. Tādēļ Lattelecom kā sociāli atbildīgs uzņēmums nodrošinās 1960 tautas skatītājiem iespēju bez maksas piekļūt mūsu publiskajiem WiFi punktiem un bezvadu internetam Latvijas bibliotēkās, lai izmantojot stabilu un ātru internetu, varētu operatīvi papildināt datu bāzi.”- stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure papildina: „2011. gada tautas skaitīšana tiešsaistē būs pirmais šāda mēroga pasākums ceļā uz epārvaldi, un citas valsts iestādes varēs mācīties no mūsu pieredzes. Turklāt portatīvie datori, ko savā darbā izmantos tautas skaitītāji, ļaus operatīvāk iegūt informāciju par tautas skaitīšanas gaitu un vieglāk organizēt datu apkopošanu un kontroli CSP.”

Šobrīd Lattelecom ir ap 200 publisko WiFi piekļuves punktu visā Latvijā (Statoil degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, viesnīcās u.c.). Papildus, bez maksas, Lattelecom nodrošina WiFi interneta peislēgumu arī 874 bibliotēkās visā Latvijā.

„Šis būtu īstais brīdis, lai saviem vecākiem, vecvecākiem vai radiem parādītu, ka lietot datoru un internetu nav nemaz tik sarežģīti un tiešsaistē piedalīties tautas skaitīšanā ir lietderīgi, jo tas ietaupa laiku, naudu un mūsu valsts resursus,” norāda J.Gulbis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko