Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Banka: Eiro ietekme pasaulē tikai palielināsies

Viss norāda uz to, ka Latvijas banku nozare gūs peļņu gan 2011., gan 2012.gadā, uzskata Rietumu Bankas prezidents Aleksandrs Pankovs, turklāt eiro krahs viņaprāt esot tukšas runas.

Baņķieris norāda, ka tuvākajā laikā tieši banku sistēma var kļūt par platformu Latvijas ekonomikas izaugsmei, jo tai ir vieni no labākajiem rādītājiem un tā demonstrē spēju operatīvi reaģēt uz tirgus izmaiņām. "Kas attiecas uz Rietumu Banku, tad mēs tiecamies attīstīt kreditēšanu tajos pasaules reģionos, kuri uzrāda veiksmīgāko ekonomisko izaugsmi. Tāpēc banka aktīvi atbalsta savu klientu biznesu ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām," stāsta bankas prezidents.

Viņš atzīmē, ka Latvijas valdībai ir izdevies radīt priekšnosacījumus veiksmīgai nacionālās ekonomikas attīstībai, un tāpēc var sagaidīt, ka bankas šogad sāks aktīvāk kreditēt vietējos uzņēmumus. Bez tam, mēs redzam, ka uzlabojas arī starptautisko investoru attieksme pret Latviju.

Runājot par ES ekonomisko izaugsmi, pēc baņķiera domām tā būs atkarīga no Vācijas-Francijas "savienības" pozīciju stabilitātes, kas veicinās Briseles pilnvaru paplašināšanos un turpmāko Eiropas Savienības attīstību pēc federācijas modeļa, "kā rezultātā mēs kļūsim par aculieciniekiem turpmākai ekonomiskās politikas centralizācijai".

"Eiropas Savienībā mēs redzam tieksmi pārvarēt krīzi, neveicot apzināti inflācijas procesu attīstību, bet samazinot valsts tēriņus. Šie pasākumi, bez šaubām, dos savu pozitīvo rezultātu. Jo steidzīgāk tie tiks realizēti, jo ātrāk ES līderiem izdosies ievest Eiropas valūtas kuģi miera ostā. Un tad kļūs acīmredzami, ka prognozes par it kā tuvu eiro krahu ir tikai tukšas runas," paredz Aleksandrs Pankovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses