Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ražotāju cenu pieauguma tempi turpina kristies

Maijā, salīdzinājumā ar aprīli, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā kritās par 0.4%, informā SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis.

Šāds cenu samazinājums bija vērojams gan vietējā tirgū realizētajai, gan eksporta produkcijai. Savukārt gada laikā ražotāju cenu inflācija pēdējo mēnešu laikā strauji noslīdējusi līdz 2.6%. Šāda tendence ražotāju cenās mazina spiedienu uz patēriņa cenām, kas ļaus inflācijai saglabāt lejupvērsto tendenci, secina ekonomists.

"Krasākas pārmaiņas notikušas ārējos tirgos, kā rezultātā eksportētās produkcijas cenu pieaugums maijā bija 0.6%, kamēr vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis auga par 4%. Salīdzinoši labākas tendences vietējā tirgū vēl sniedz iespējas cenu manevriem, kamēr ārējos tirgos vērojama izteiktāka pieprasījuma vājināšanās pazīmes, ko lielā mērā ietekmē nenoteiktība par un ap eiro zonas tālāko nākotni.

Šāds cenu pieauguma sarukums atsauksies uz eksporta vērtības izmaiņām. Tomēr liekot lietā atgūtās konkurētspējas priekšrocības, pastāv iespējas to turpināt kāpināt uz faktisko apjomu kāpināšanas rēķina un lielāku uzsvaru uz dažādu reģionu aktīvākajiem tirgiem," skaidro D. Gašpuitis.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses